Range Rover Sport

Ervaar hoe kracht en sportiviteit aanvoelen in de Range Rover Sport. Stap in de complete SUV die uitblinkt op alle ondergronden en zonder uitzondering opwindt en de zinnen prikkelt.

Vanaf
€ 107.016,-
  • 440
    PK
  • 780
    LITER
  • 5
    ZITPLAATSEN

Range Rover Sport

Maak kennis met de New Range Rover Sport, een verbluffende evolutie van het populaire model. U zult versteld staan van het nieuwe minimalistische design, de verder verfijnde technologie en de verbeterde motorisering, inclusief nieuwe PHEV-aandrijflijnen en soepele benzine- en dieselaandrijvingen.

De Range Rover Sport brengt dynamiek naar de weg met zijn aerodynamische design en verbluffende handling. Deze onverwoestbare terreinwagen toont onomstotelijk aan dat luxe, sportiviteit, offroad-capaciteiten en zakelijke klasse geen uitersten van elkaar hoeven te zijn. Maak uw keuze uit verschillende krachtige en zuinige motoren, waaronder een plug-in hybride en een V8-motor.

Daag uzelf uit door achter het stuur van de Range Rover Sport te kruipen en geniet van de unieke prestaties op ruig en egaal terrein. Het doet er niet toe waar u heengaat of wie u meeneemt, rijplezier is altijd van de partij.

De New Range Rover Sport is nu te bewonderen in onze showroom’s en te bestellen bij Kimman vanaf € 107.016.

RANGE ROVER SPORT – HET DESIGN

De Range Rover Sport is een atleet op de weg. Krachtig en breed gebouwd, maar tevens lenig en snel. Het kenmerkende Range Rover-model is hier gemakkelijk in terug te herkennen, maar de aerodynamische lijnen en unieke accenten geven de auto een sterk eigen karakter.

STRAK VORMGEGEVEN NEUS

De Range Rover Sport toont met het ontwerp van zijn neus zijn kracht als SUV. Twee modern vormgegeven LED-koplampen omsluiten de opvallende grille met honingraatraster. De prominente Range Rover-belettering vormt de kroon op het ontwerp. In de krachtige voorbumper zitten grote luchtinlaten die passen bij de grote prestaties en sportiviteit van de auto.

ONTWORPEN VOOR SPORTIVITEIT

Alles aan het ontwerp van de Range Rover Sport straalt vooruitgang uit. Vooruitgang op het gebied van autodesign, maar vooral een sterke drang om vooruit te gaan, ongeacht de ondergrond. De voorruit die in een scherpe lijn oploopt en de daklijn die vervolgens afloopt richting de grote achterspoiler, onderstrepen dit. Ook de strakke, aerodynamische afwerking en krachtige houding zijn karakteristiek voor dit model. De op de flanken doorlopende koplampen en achterlichten en de standaard 20 inch lichtmetalen velgen vervolmaken het design.

KRACHTIGE ACHTERZIJDE

Onder de schaduw van de achterspoiler vindt u de achterzijde van de auto, krachtig en compact. De achterbumper ligt laag en de geïntegreerde uitlaateindstukken horen bij een auto die zo sportief is als deze. De achterlichten zijn voorzien van LED-technologie en richtingaanwijzers met animatie.

RANGE ROVER SPORT – HET INTERIEUR

In het interieur van de Range Rover Sport vindt u comfort, luxe en functionaliteit. De sportiviteit komt terug in het strakke design, het speciale stuurwiel met schakelpaddles, de SportShift Selector om ook handmatig te schakelen en de bijzondere bedieningstoetsen, die zichtbaar worden bij aanraking. Daarnaast is er volop ruimte voor de passagiers, uw bagage en accessoires.

LUXE EN SPORTIEVE INRICHTING

Vanbinnen is de SUV even luxe als sportief. Dit ziet u terug in de stoelbekleding van generfd leder en de optionele uitvoeringen in exclusief Windsor leder of Semi-aniline leder, maar u kunt nu ook kiezen voor Ultrafabrics™ niet-leder. Het interieur is af te werken in hoogwaardige materialen als houtfineer en Extended Carbon Fibre. U zit in een ideale rijpositie met de verhoogde Sports Command Driving Position. Met de optionele configureerbare ambianceverlichting kunt u alles er nog fraaier uit laten zien en de sfeer in het interieur geheel naar uw hand zetten.

INTUÏTIEVE EN KARAKTERISTIEKE BEDIENING

Tijdens het rijden heeft u het geavanceerde infotainmentsysteem tot uw beschikking, met een 13,1 inch touchscreen. Dankzij de haptische feedback voelt u hoe het scherm uw aanrakingen registreert, voor een fijnere gebruikservaring en meer focus op de weg voor u.

Hier bevinden zich ook schakelpaddles, voor soepele schakelhandelingen. De karakteristieke SportShift Selector stelt u ook in staat handmatig te schakelen. Andere bedieningselementen in het middenconsole onthullen zich pas als u deze nodig hebt, wat een opgeruimd gevoel geeft.

RUIMTE IN OVERVLOED

De Range Rover Sport geeft u volop mogelijkheden om onderweg veel mee te nemen. Er is standaard plaats voor vijf personen en met de optionele derde zitrij kunnen maar liefst zeven personen genieten van de luxe sportiviteit van de SUV.

Door de stoelen neer te klappen creëert u meer ruimte voor bagage. Deze loopt uiteen van 835 liter met alle stoelen op hun plaats, tot 1860 liter met de achterstoelen neergeklapt. Kleine accessoires kunt u bovendien op verschillende plaatsen gemakkelijk kwijt, zoals in het bovenste dashboardkastje en in de middenconsole met extra koelfunctie.

Range Rover Sport voorraad

Land Rover Range Rover Sport P440e Dynamic SE – Foto
Land Rover Range Rover Sport

Land Rover Range Rover Sport P440e Dynamic SE

  • 2023
  • 11.363 km
  • Hybride
Land Rover Range Rover Sport 3.0 P400 MHEV HSE Dynamic – Foto
Land Rover Range Rover Sport

Land Rover Range Rover Sport 3.0 P400 MHEV HSE Dynamic

  • 2020
  • 99.996 km
  • Hybride
Land Rover Range Rover Sport P400 HSE Dynamic Stealth – Foto
Land Rover Range Rover Sport

Land Rover Range Rover Sport P400 HSE Dynamic Stealth

  • 2021
  • 39.247 km
  • Benzine

RANGE ROVER SPORT – PRESTATIES

De Range Rover Sport is een uiterst dynamische terreinwagen, die elke ondergrond de baas is. Zowel op de weg als op moeilijker begaanbare routes zorgen de geoptimaliseerde constructie en de verschillende technologieën van de auto voor indrukwekkende prestaties.

SOLIDE BASIS VOOR RUIG TERREIN

Ook ruig terrein is de Range Rover Sport zonder enige moeite de baas. Dit is in de eerste plaats te danken aan de elektronisch gestuurde luchtvering, de efficiënte All Wheel Drive en de Terrain Response-technologie. Hiermee heeft u optimale grip en stabiliteit, ook onder moeilijke omstandigheden.

Met het standaard inbegrepen Terrain Response 2 (optioneel in oudere modellen) stelt de auto op basis van de rijomstandigheden automatisch de meest geschikte configuratie.

OFFROAD SUPREMATIE

Wegrijden op uitdagende ondergronden gaat zonder problemen met Low Traction Launch. Zo stelt u het aandrijfkoppel perfect in om soepel weg te komen vanuit stilstand. Met All Terrain Progress Control stelt u op gladde ondergronden een vaste lage snelheid in, die als een cruise control wordt aangehouden, zodat u zich beter kan concentreren op de weg. Bij het afdalen van steile heuvels treedt de Hill Descent Control in werking, dat voor een constante afdaalsnelheid zorgt door de wielen individueel af te remmen.

De auto beschikt over een verbluffende doorwaaddiepte van maximaal 900 millimeter, zodat diepe plassen en beken geen probleem vormen. Via Wade Sensing ziet u informatie tijdens het waden en wordt u gewaarschuwd als u te diep dreigt te gaan.

OPTIMALE AFSTEMMING TUSSEN AUTO EN BESTUURDER

De Range Rover Sport voelt zich ook op de weg als een vis in het water. Dit komt door het aerodynamische ontwerp en het diverse aanbod aan krachtige motoren, maar ook door de slimme technologieën. Door Adaptive Dynamics worden de bewegingen van de auto geëvalueerd en reageert het systeem direct op uw handelingen. Dit zorgt voor uiterst soepel en dynamisch rijgedrag. Configurable Dynamics stelt u in staat de auto tot in de puntjes af te stemmen op uw specifieke rijvoorkeuren.

TOPSPORT OP DE WEG

Dankzij de verbeteringen door Dynamic Response heeft u meer controle en comfort tijdens het rijden. Zo wordt overhellen in bochten significant tegengegaan. Bovendien regelt het de voor- en achteras onafhankelijk van elkaar, waardoor u bij lagere snelheden wendbaarder bent en bij hogere snelheden stabieler en preciezer rijdt. In scherpe bochten krijgt u ondersteuning van de Torque Vectoring-technologie van het Electronic Active Rear Differential-systeem. Dit verdeelt het aandrijfkoppel over de wielen om zo bochten scherper en met meer controle aan te kunnen snijden. Ook in offroad-omstandigheden heeft u baat bij deze slimme verdeling van het koppel.

RANGE ROVER SPORT – TECHNOLOGIE

De technologie in de Range Rover Sport geeft u informatie, veiligheid en divers entertainment. Het infotainment geeft u talloze mogelijkheden om elke rit uniek te maken. U bent optimaal verbonden in én met uw auto. Daarnaast rijdt u nog veiliger in lastige situaties met dank aan de verschillende ondersteuningssystemen.

INFOTAINMENT

In de Range Rover Sport kunt u alle kanten op met het veelzijdige Pivi Pro infotainmentsysteem. Zo treft u centraal in het dashboard een 13,1 inch touchscreen, waar u een veelvoud aan functionaliteiten eenvoudig bedient. Met het optionele Head-Up Display (standaard in Dynamic HSE-uitvoeringen) wordt belangrijke informatie op de voorruit geprojecteerd. Zo heeft u alle informatie die u nodig heeft en toch uw volle focus op de weg. Met het Rear Seat Entertainment kunt u ook de achterbank voorzien van vermaak, via 11,4 inch touchscreens.

ALTIJD VERBONDEN

Met de functies van het InControl-programma profiteert u van de uitstekende connectiviteit van Range Rover Sport. Zo krijgt u zeer nuttige en interessante route-informatie met Navigation Pro en Connect Pro. Dankzij het Online Pack profiteert u bovendien van een wifi-hotspot met data-abonnementen.

De Land Rover Remote-app stelt u in staat de auto op afstand te bedienen. Zo kunt u via de app de auto ontgrendelen, vergrendelen en de temperatuur van tevoren instellen. Als u de auto niet kunt vinden op een drukke parkeerplaats laat deze zich met subtiele licht- en geluidsignalen zien.

UITGEBREIDE ONDERSTEUNING

Voor uw veiligheid en rijgemak is de Range Rover Sport uit te rusten met meerdere geavanceerde ondersteuningssystemen. Zo kunt u standaard rekenen op het gemak van cruise control met Speed Limiter, remt de auto zelf bij een dreigende botsing met Emergency Braking en krijgt u een waarschuwing van Lane Departure Warning bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook. Bij parkeren krijgt u hulp van de signalen van Park Distance Control voor en achter. Hier kunt u optioneel Adaptive Cruise Control aan toevoegen, waarmee de auto rekening houdt met de weggebruiker voor u. Met High-speed Emergency Braking grijpen de remmen ook bij hoge snelheid in. Door de achteruitrijcamera en de 360° Surround Camera toe te voegen wordt parkeren een peulenschil.

Daarnaast kunt u een keuze maken uit de verschillende ondersteuningspakketten. Met het Drive Pack blijft de auto scherp als u dat minder bent. Zo waarschuwt de auto u met Driver Condition Monitoring als het tijd is om even rust te nemen en hoeft u niet bang te zijn met auto’s die onverwacht opduiken uit uw dode hoek met de Blind Spot Monitor. Het Drive Pro Pack gaat nog verder met Lane Keeping Assist en Blind Spot Assist die terugsturen als u onbewust de verkeerde kant op gaat.

Bij lastige parkeersituaties krijgt u volop ondersteuning. Uitparkeren en uitstappen gaat gepaard met meer veiligheid dankzij de Rear Traffic Monitor en de Clear Exit Monitor. Met Park Assist (optioneel, standaard op Dynamic HSE-uitvoering) neemt de auto u het lastige stuurwerk bij inparkeren uit handen. Via Remote Park Assist (vanaf eind 2022) kunt u met een app zelfs inparkeren van buiten de auto.

Tot slot is er het Driver Assist Pack, dat Adaptive Cruise Control met Steering Assist, Driver Condition Response, Rear Collision Monitor en Occupant Protection Assist aan de Range Rover Sport toevoegt.

RANGE ROVER SPORT – MOTOR

De Range Rover Sport is uit te rusten met een divers aanbod aan krachtige benzine- en dieselmotoren, voorzien van Mild Hybrid-technologie. Alle motoren beschikken over een automatisch geschakelde transmissie en All Wheel Drive. Hierdoor zijn de prestaties nog efficiënter en beter en schoner brandstofverbruik.

Ook zijn er twee geheel nieuwe Plug-in Hybrid aandrijvingen, met een zeer ruim elektrisch bereik. In 2024 volgt bovendien een geheel elektrische uitvoering van de Range Rover Sport. Vergelijk de voor- en nadelen en kies de motor die het beste bij u past.

D250 3.0 liter zescilinder turbodiesel MHEV

Met deze aantrekkelijk geprijsde dieselmotor geeft u zichzelf een vermogen van 249 pk én een indrukwekkend koppel van maximaal 650 Nm.

D300 3.0 liter zescilinder turbodiesel MHEV

Deze krachtigere uitvoering van dezelfde motor komt met 300 pk aan vermogen en 650 Nm aan koppel.

D350 3.0 liter zescilinder turbodiesel MHEV

Deze krachtigste uitvoering van de Ingenium dieselmotor voorziet de auto van 350 pk aan vermogen en een koppel van 650 Nm.

P360 3.0 liter zescilinder turbobenzine MHEV

De instapuitvoering van de benzinemotoren komt met een fraai vermogen van 360 pk en 500 Nm aan koppel.

P400 3.0 liter zescilinder turbobenzine MHEV

Met 400 pk beschikt u over een geweldig vermogen met deze krachtige benzinemotor. Daarbij heeft u een maximaal koppel van 550 Nm.

P440e 3.0 liter zescilinder turbobenzine PHEV

Het nieuwe plug-in hybride programma van de Range Rover Sport begint met een pittige benzinemotor die ondersteuning krijgt van een 105 kW elektromotor. Het totale vermogen bedraagt 440 pk en 324 kW en 620 Nm aan koppel. Dit vertaalt zich in een topsnelheid van 225 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 5,8 seconden.

P510e 3.0 liter zescilinder turbobenzine PHEV

De krachtigere plug-in hybride uitvoering van de Range Rover Sport heeft eveneens een elektromotor met 105 kW aan vermogen. Het totale vermogen is echter aanzienlijk groter, met 510 pk, 375 kW en 700 Nm aan koppel. De topsnelheid van 242 km/h de acceleratie van 0-100 km/h in 5,4 seconden zijn ook indrukwekkend.

P530 4.4 liter V8 turbobenzine

Deze benzinemotor brengt de SUV tot grote prestaties met zijn vermogen van 530 pk en 390 kW met 750 Nm aan koppel. Hierdoor bedraagt de topsnelheid maar liefst 250 km/h en de acceleratie van 0 naar 100 km/h is met 4,5 seconden razendsnel.

P575 5.0 liter V8 Supercharged benzine

Voor de Range Rover Sport SVR past alleen een zeer speciale motor. En met 575 pk en 423 kW aan vermogen en 700 Nm aan koppel is het dat zeker. In niet meer dan 4,5 seconden rijdt u vanuit stilstand 100 km/h in deze auto en de topsnelheid van 283 km/h is even verbijsterend als enthousiasmerend voor een SUV.

RANGE ROVER SPORT – UITVOERINGEN

De Range Rover Sport is er in verschillende uitvoeringen, elk met een eigen aantrekkelijke standaarduitrusting. Deze bieden interessante extra’s bovenop de basisuitvoering, de Range Rover Sport S. Met de introductie van de geheel nieuwe Range Rover Sport is er ook een exclusieve First Edition, beperkt verkrijgbaar. Bekijk hier welk uitrustingspakket het best aansluit bij uw wensen en behoeften.

RANGE ROVER SPORT S

  • LED-koplampen met signature-dagrijverlichting
  • Stoelbekleding in generfd leder
  • 20 inch lichtmetalen velgen
  • 2-Zone Climate Control
  • Pivi Pro met 13,1 inch touchscreen, Online Pack met data-abonnement en Amazon Alexa
  • Wireless Apple CarPlay® en Wireless Android Auto™
  • Meridian™ audiosysteem
  • 3D Surround Camera
  • Blind Spot Assist
  • Rear Traffic Monitor
  • Traffic Sign Recognition en Adaptive Speed Limiter
  • Terrain Response 2
  • Adaptive Offroad Cruise Control
  • Adaptive Dynamics
  • All-Wheel Steering
  • Electronic Active Differential met Torque Vectoring

RANGE ROVER SPORT SE (EXTRA T.O.V. S)

  • Pixel LED-koplampen met signature-dagrijverlichting
  • Stoelbekleding in geperforeerd Windsor leder
  • 21 inch lichtmetalen velgen
  • Adaptive Cruise Control met Steering Assist
  • Driver Condition Response
  • Rear Collision Monitor
  • Occupant Protection Assist

RANGE ROVER SPORT DYNAMIC SE (EXTRA T.O.V. SE)

  • Zwarte remklauwen

RANGE ROVER SPORT DYNAMIC HSE (EXTRA T.O.V. DYNAMIC SE)

  • Digitale LED-koplampen met signature dagrijverlichting en beeldprojectie
  • 22 inch lichtmetalen velgen
  • Stoelbekleding in geperforeerd Semi-aniline leder
  • Head-Up Display
  • Park Assist
  • Remote Park Assist

RANGE ROVER SPORT AUTOBIOGRAPHY (EXTRA T.O.V. DYNAMIC HSE

  • Dak in contrastkleur Black
  • Glazen panoramadak met schuif-/kanteldeel vóór
  • Premium interieurverlichting
  • 4-Zone Climate Control

RANGE ROVER SPORT FIRST EDITION (EXTRA T.O.V. AUTOBIOGRAPHY)

  • Privacy glas
  • 23 inch lichtmetalen velgen
  • Metalen dorpellijsten met verlichting en ‘First Edition’ woordmerk

RANGE ROVER SPORT SVR

  • Donkere koplampbehuizingen met afwerking in Gloss Black van niet-reflecterende oppervlakken
  • Speciale achterspoiler
  • Vier roestvaststalen uitlaateindstukken
  • Unieke grille in Gloss Black gelakt gaas, met omlijsting in Gloss Black
  • Unieke luchtroosters voorspatborden in Gloss Black
  • Onderste luchtinlaat, splitter en tussenstuk bodembescherming in bumpers in Gloss Black (Corris Grey bij lakkleuren Fuji White, Yulong White of Indus Silver)
  • Uniek design van voor- en achterbumper
  • Sportstoelen met stoelbekleding in geperforeerd Oxford leder met SVR-stikpatroon
  • 21 5-Split Spoke lichtmetalen velgen
  • Blauwe Brembo remklauwen

KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM

Amsterdam

Kollenbergweg 74 1101 AV Amsterdam

Hillegom

Haarlemmerstraat 36 2181 HC Hillegom

RANGE ROVER SPORT SVR

De Range Rover Sport is ook beschikbaar in een wel heel speciale uitvoering, de Range Rover Sport SVR, onderdeel van de Special Vehicle Operations van Range Rover. Met deze uitvoering biedt Range Rover u naast de extreem krachtige motor een hoge mate van exclusiviteit. Het rasterdesign van de grille is uniek en u kunt kiezen voor een middenbaan over de motorkap in Gloss Black Carbon Fibre, dat een fraai contrast geeft met de carrosseriekleur. De grote luchtinlaten en side vents in Narvik Black helpen bij de geweldige prestaties die de Range Rover Sport SVR op de weg laat zien. De 21 inch 5-Split Spoke lichtmetalen velgen in Satin Polished Grey en optioneel 22 inch 5-Split Spoke velgen in Gloss Black passen perfect bij de prestaties en uitstraling van de auto.

Het interieur is rijkelijk voorzien van exclusieve SVR-accenten, zoals het speciale logo in het stuur en in de speciale met Windsor leder beklede SVR Performance-stoelen. Het interieur is luxe en sportief afgewerkt in Satin Brushed Aluminium, Grand Black of Gloss Carbon Fibre. Lees op onze pagina over Range Rover SVR meer over de Special Vehicle-lijn van Range Rover.

RANGE ROVER SPORT PLUG-IN HYBRID

De Range Rover Sport PHEV is de bijzonder zuinige variant van deze terreinwagen. De efficiënte combinatie tussen de benzinemotor en elektromotor stelt de auto in staat om met beperkte uitstoot sterke prestaties te leveren. De elektromotor zorgt voor een snelle acceleratie en springt bij met extra vermogen tijdens uitdagende beklimmingen, dankzij het direct beschikbare koppel.

De elektrische actieradius is bijzonder hoog: 113 km WLTP (in de praktijk tot 80 km). Benut de verschillende aandrijvingsmogelijkheden van de Plug-in Hybrid met de verschillende rijmodi: hybride, EV (volledig elektrisch) en energiebesparend. De accu van de Range Rover Sport PHEV laadt tijdens het rijden op door op de motor af te remmen en in minder dan een uur laadt u tot wel 80% met een 50 kW-snellader. Meer hierover leest u in ons artikel over de plug-in hybride auto’s van Land Rover en Range Rover.

RANGE ROVER SPORT KOPEN?

De sportiefste onder de SUV’s staat voor u klaar bij Kimman. Wij hebben een grote verscheidenheid aan modellen in verschillende uitvoeringen en alle in piekfijne conditie.

Nieuw is de Range Rover Sport er vanaf € 104.549, de Range Rover Sport SVR heeft u vanaf € 213.311. Bekijk welk model het best bij u past en kom bij ons langs om de auto’s beter te bekijken. Neem contact op voor een offerte of een proefrit.

Proefrit aanvragen

Bezichtigingsafspraak aanvragen

U ervaart een auto het best tijdens een proefrit. Geef de dag en het tijdstip van uw voorkeur door en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

+31 (0)20 - 696 49 49

Meer artikelen over Range Rover

Nieuws

De nieuwe Range rover Evoque de luxe SUV voor de stad en daarbuiten

13 november, 2021

De originele luxe urban SUV is nu nog beter geworden en voelt zich thuis in de stad en daarbuiten. Met een uitgebreid assortiment van...

Lees verder
Nieuws

VERNIEUWDE RANGE ROVER NU OOK ALS PLUG-IN HYBRIDE

12 oktober, 2017

Meer dan ooit staat Range Rover voor het summum van luxueus reizen. Een model dat bijna vijftig jaar geleden is gepresenteerd voor gebruik in zowel...

Lees verder
Nieuws

DE RANGE ROVER FIFTY, EEN ICOON WORDT 50

25 juni, 2020

Vijftig jaar geleden, op 17 juni 1970, werd de autowereld verrijkt met een revolutionair model. De Range Rover was Land Rovers baanbrekende...

Lees verder