Jaguar

JAGUAR SVO

25 mei 2020

Jaguar, een merk dat staat voor kracht en passie in een stijlvol jasje, heeft zichzelf letterlijk overtroffen met Special Vehicle Operations (SVO) 

JAGUAR SVO

Een speciaal team van technici binnen Jaguar heeft zich erop toegelegd nóg meer uit bestaande auto’s te halen. Nog meer kracht, nog meer klasse, nog meer exclusiviteit. Elke Jaguar is er voor de liefhebber, maar een Jaguar SV is er voor de liefhebber voor wie het alsmaar sneller en luider mag.

Lees hier alles over de oerkrachten van de SV-lijn en wat deze auto’s zo speciaal maakt. 

WAT IS SVO?

Special Vehicle Operations, dinaam zegt niets te veel, want van speciale voertuigen kunnen we wel spreken bij SVO. SVO is een afzonderlijke tak binnen Jaguar Land Rover die zich volledig concentreert op het produceren van ongewone auto’s. Bestaande modellen van Jaguar, maar ook Range Rover, worden vakkundig ontleed en geanalyseerd om te kijken hoe de reeds hoge prestaties verder verhoogd kunnen worden. Dit levert sportauto’s op die nog meer bieden dan normaal bij Jaguar.  

HET SVO TECHNICAL CENTRE

De bron van al dit wonderlijks ligt in Warwickshire, Engeland, in het SVO Technical Centre. Op 20.000 vierkante meter werken 200 technici aan de productie van de meest exclusieve Jaguars die er zijnDit is dus niet zomaar een autoproductiecentrum. De ruim 40 werkplekken hebben de allure van een Formule-1 stal, inclusief een state-of-the-art inrichting met moderne apparatuur. Het zindert er van de vakkundigheid, passie en technisch vernuft. Elke auto van SVO wordt met de hand geassembleerdDat is wat nodig is om tot verbluffende resultaten te komen. 

SVR

In 1995 startte Jaguar met de productie van zijn ‘R’ lijn. Dit zijn aanzienlijk krachtiger uitvoeringen van eerder uitgebrachte modellen. Dit veranderde later in SVR, oftewel Special Vehicle Racing. SVO is verantwoordelijk voor de productie van de SVR-lijn. 

DE UNIEKE EIGENSCHAPPEN VAN JAGUAR SVO

EEN EXTREEM KRACHTIGE V8MOTOR

Wat in geen geval mag ontbreken is het hart van iedere Jaguar SV, de beestachtig sterke 5.0 liter Supercharged V8benzinemotorDe pure kracht van deze motor geeft elk voertuig in de SV-lijn zijn alles overtreffende vermogen, met een net zo indrukwekkend koppel en acceleratievermogen. De elektrische I-Pace eTrophy beschikt vanzelfsprekend niet over deze motor. In plaats daarvan levert de elektromotor een vermogen dat zich gerust kan meten met zijn benzine gedreven tegenhanger.   

AERODYNAMICA

Om de woeste motor beter te laten renderen en waar nodig te beteugelen, is elke Jaguar SV zo aerodynamisch mogelijk ontworpen. Onder meer een grotere achterspoiler, een gladde bodemplaat en een achterdiffuser zorgen voor meer minder luchtweerstand en een grotere downforce. Dat geeft u tijdens het rijden een veel betere wegligging en grotere controle over de auto, ook bij hogere snelheden. 

DE BEST MOGELIJKE RIJERVARING

Het grote vermogen van de SVOmodellen vergt veel van een auto. Daarom zijn SV Jaguars voorzien van aangepaste onderdelen en technieken die hier uitstekend mee om kunnen gaan. De krachtige remsystemen hebben snel vat op de razende banden. Het All Wheel Drive-systeem stuurt de kracht die vrijkomt uit de motor efficiënt door naar alle wielen voor meer tractie en stabiliteit.  

SUPERIEURE AFWERKING

Het SVO Technical Centre beschikt over de meest innovatieve laksystemen. In combinatie met de haast ambachtelijke zorg waarmee elke individuele Jaguar SV wordt afgewerkt, geeft dit de Jaguars van SVO een exclusieve uitstraling die aansluit bij hun kwaliteiten. SVO biedt een keuze uit maar liefst 18 kleuren voor de premium lak en een schitterende afwerking in hoogglans of satijnglans. De fijnste details worden als vanouds vakkundig met de hand aangebracht. 

PASSEND INTERIEUR

De binnenzijde van een Jaguar SV wordt gekenmerkt door zijn luxe uitstraling. Performance-stoelen geven u ongekend comfort en de gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en dito afwerking. 

EXCLUSIEVE DETAILS

Bij een exclusieve auto horen kenmerken die deze exclusiviteit verder benadrukken. Elke Jaguar SV is voorzien van prachtige gesmede lichtmetalen velgen. Bovendien heeft elk model zijn eigen kenmerkende details. 

DE PRESTATIES VAN JAGUAR SVO

Een Jaguar rijden is geen alledaagse ervaring. Elke rit prikkelt de zintuigen, laat het bloed sneller stromen. Een rit in een Jaguar SV geeft u hier het veelvoudige van. Bereid u zich dus voor op de ultieme rijervaring.  

SNELLER DAN SNEL

Als u dacht dat een standaard Jaguar al snel ging, dan heeft u de Jaguars van SVO nog niet voorbij zien gaan. De superieure 5.0 liter Supercharged V8-motor laat de SV modellen tot grotere hoogtes stijgen dan ooit voor mogelijk gehouden van zo’n luxe en stijlvolle verschijning op de weg. Zelfs een verdubbeling aan vermogen is daarbij geen illusie. 

EEN SUPER SUV

Het lijkt krankzinnig om een SUV door het SVO team onder handen te laten nemen, hoe sportief deze bij voorbaat ook is. De F-Pace SVR bewijst vol overtuiging dat daar niets geks aan is en doet zijn naam eer aanHet maximale vermogen van 221 kW en 300 pk was al behoorlijk. Maar wat dacht u van een vermogen tot 405 kW en 550 pk, inclusief een koppel van 700 Nm? Deze duizelingwekkende cijfers komen terug in de topsnelheid van 286 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 in een luttele 4,0 seconden. 

DE ULTIEME COUPÉ

Hij is al bloedsnel, maar de F-Type SV schroeft de snelheid nog een flink stuk op. Met 423 kW, 575 pk en 700 Nm koppel heeft deze stijlvolle bolide nog meer pit. Dat is namelijk maar liefst een kleine 100 kW, 125 pk en 120 Nm aan koppel meer dan de snelste standaarduitvoering. Dit voelt u ongetwijfeld bij het optrekken, waarbij u de 100 kunt halen in 3,7 seconden en de meter kan laten uitslaan naar 300 km/h. 

DE SNELSTE SEDAN

600 pk in een sedan op de openbare weg? Ja, het is mogelijk met de XE SV Project 8, een meesterwerk van de specialisten van SVO. De krachtigste motor ooit in een Jaguar beschikt daarnaast over 700 Nm aan koppel. De XE SV Project 8 heeft zelfs de snelste ronde op de Nordschleife van de Nürburgring op zijn naam staan van alle vierdeurs sedans. Dat heeft hij onder meer te danken aan zijn weergaloze topsnelheid van 322 km/h en acceleratie van 0-100 km/h in 3,7 seconden. 

ELEKTRISCHE KRACHTPATSER

Een Jaguar SV heeft niet uitsluitend een 5.0 liter benzinemotor nodig om ongekende prestaties te leveren. De I-Pace eTrophy doet het zelfs volledig elektrisch. De twee elektromotoren, in zowel voor- als achteras, leveren een maximaal vermogen op van 294 kW, 400 pk en 700 Nm aan koppel. Dit geeft deze elektrische racewagen een maximumsnelheid 205 km/h. Dankzij het direct beschikbare koppel tikt hij vanuit stilstand in 4,5 seconden de 100 km/h aan.

DE MODELLEN VAN JAGUAR SVO

JAGUAR F-PACE SVR

Met Jaguars eerste SUV toonde het merk aan wat het kan toevoegen aan de SUV-klasse. Een auto die de kenmerkende luxe en sportiviteit van Jaguar samenbrengt met de praktische functionaliteit en veelzijdigheid van zijn klasse. De F-Pace SVR is nóg meer Jaguar, zonder toe te geven op functionaliteit en efficiëntie. Dankzij zijn aerodynamische design snijdt deze SUV door de lucht, veel meer dan normaal gesproken van een SUV verwacht mag worden. Grotere luchtinlaten en bijzondere details als motorkaplouvres zorgen voor een betere luchtstroming en koeling van de auto. Daarnaast zorgt het nieuwe design voor een sportievere en luxere uitstraling. De 21 of 22 inch gesmede lichtmetalen velgen benadrukken het sportieve en exclusieve karakter van de F-Pace SVR. 

Het interieur is perfect in balans met de rest van de auto. Zowel voor- als achterin zorgen de Performance stoelen voor ultiem comfort. De bekleding van geperforeerd Windsor leder met ruitvormige stiknaden ziet eruit zoals het een Jaguar SV betaamt. Met de speciale en sportief ogende Sportshift Selector is schakelen een uiterst plezierige en soepele aangelegenheid. Geef uzelf bovendien een nog specialere sportervaring door de Dynamic-modus in te schakelen. 

JAGUAR F-TYPE SVR

Deze toonaangevende tweedeurs was al een object van verlangen voor Jaguar liefhebbers, maar de F-Type SVR doet daar nog een schepje bovenop. De technici van SVO hebben ervoor gezorgd dat er geen grammetje te veel aan de SVR zit. De speciaal ontworpen lichtgewicht onderdelen en slimme technologieën maken de auto des te sneller en geven u superieure controle aan het stuur. Maar vergeet vooral niet de belangrijke rol die het aerodynamische design hierbij speelt. De volledige macht van de F-Type SVR vindt zijn weg zonder problemen naar het asfalt dankzij de All Wheel Drive technologie. Dit geeft de 10 millimeter bredere banden nog meer grip. De 20 inch ‘Split-Spoke’ lichtmetalen velgen vervolmaken het exterieur. 

De gequilte bekleding maakt de Performance stoelen helemaal af. Deze zetels van waaruit u uw domein overziet, versterken de sportieve opwinding en bieden ultiem comfort bij zelfs de extreme snelheden van de F-Type SVR. Het interieur loopt over van de luxe en fraaie details en biedt dezelfde moderne toepassingen als de F-Type. 

Net als het origineel is de F-Type SVR op de markt in zowel een coupé als cabriolet uitvoering.  

JAGUAR XE SV PROJECT 8

Het is goed mogelijk dat u ‘m niet direct herkent, van de XE SV Project 8 zijn ook maar 300 modellen gemaakt. Geen alledaagse verschijning dus, en die exclusiviteit ziet u overduidelijk terug in het design. Relatief gezien is de Project 8 vederlicht, dankzij de innovatieve Lightweight Aluminium Architecture en de vele onderdelen van koolstofvezel. De toevoeging van de karakteristieke verstelbare achterspoiler naast een diepe frontsplitter en achterdiffuser zorgen voor ultieme aerodynamica. Al deze snelheid en het vermogen van de motor houdt u in bedwang met krachtige 400 millimeter remschijven, beestachtige 6-zuiger remklauwen aan de voorwielen en perfecte handling met de All Wheel Drive technologie. 

De XE SV Project 8 kan ingezet worden als volwaardige raceauto. Zo is deze als tweezits verkrijgbaar met racestoelen van koolstofvezel met vierpunts veiligheidsgordels en rolbeugel. De vier stoelen van de uitvoering voor de weg hebben een fraaie Ebony lederen bekleding met contrasterende Oyster stiknaden. De Performance stoelen voorin zijn bovendien voorzien van een lichtgewicht magnesium frame. U heeft de keuze uit een rijhoogte voor de weg en een 15 millimeter lagere hoogte voor op het circuit. 

JAGUAR I-PACE ETROPHY

Jaguar omarmt de toekomst met zijn elektrische modellen en SVO vormt hierop geen uitzondering. Deze race uitvoering van de 2019 World Car of the Year is de ideale ‘posterboy’ voor elektrische auto’s om ook de laatste sceptici te bekeren. Onder andere de prominente achterspoiler maakt de eTrophy zeer aerodynamisch en de 22 inch Michelin Pilot Sport-banden zijn bij uitstek geschikt voor de elektrische kracht die vrijkomt. 

KOOP EEN JAGUAR SV BIJ KIMMAN 

U hoeft weinig moeite te doen om een Jaguar SV te vinden. De Jaguar F-Pace SVR en F-Type SVR zijn gewoon te koop bij Kimman. Bekijk ons aanbod en voel de kracht in een proefritOnze occasions zijn standaard van een grote kwaliteit, zeker als deze voorzien zijn van het speciale Jaguar Approved label 

Bekijk het volledig Jaguar SV aanbod