Jaguar XF

Een auto die in alles de stijl en kwaliteit van Jaguar uitstraalt en daar nog eens een flinke dosis luxe aan toevoegt, dat is de Jaguar XF. Dit maakt het een zeer verfijnde zakenauto, die zijn passagiers comfort én opwinding biedt.

Vanaf
€ 67.976-
  • 300
    PK
  • 540
    LITER
  • 5
    ZITPLAATSEN

De Jaguar XF bewijst dat luxe en comfort perfect samen kunnen gaan met snelheid en dynamiek

De Jaguar XF is een zeer luxe en dynamische auto, bij uitstek geschikt voor de zakelijke rijder. U heeft de keuze uit een sedan met een sportief design en aantrekkelijke lijnen en een praktische, veelzijdige en eveneens fraaie station wagon in de vorm van de Jaguar XF Sportbrake.

Kiest u voor de Jaguar XF, dan kiest u voor een auto die er vanbinnen en vanbuiten geweldig uitziet, voorzien is van de beste technologieën en ook nog eens heerlijk rijdt. Kom hier meer te weten over deze luxe bolide en bekijk ons aanbod voor uw toekomstige auto.

De Jaguar XF is vernieuwd, met aanpassingen aan het design, interieur, de technologie en motorisering. De nieuwe Jaguar XF is te bestellen bij Kimman vanaf € 67.976.

JAGUAR XF – HET DESIGN

Het ontwerp van de Jaguar XF is krachtig, modern, stijlvol en snel. De carrosserie is voorzien van golvende lijnen die het aerodynamische tegelijkertijd de kracht en statuur van de auto accentueren. De F-Type, de weergaloze sportwagen van Jaguar, heeft als inspiratie gediend voor het lijnenspel van de XF. Dat heeft een luxe zakenauto opgeleverd die sportiever is dan ooit tevoren.

KRACHTIGE NEUS

De Jaguar XF laat zich gemakkelijk bewonderen en zal overal hoofden doen draaien. Dat is mede te danken aan de onverschrokken grille, die breeduit de neus van de auto siert. De auto ziet er des te sneller uit, dankzij de grote luchtinlaten onder de grille en op de spatborden, die bovendien zorgen voor een optimale luchtdoorstroom.

De karakteristieke koplampen zijn scherp uitgesneden en versterken het sportieve karakter. Deze zijn beschikbaar met de functie Adaptive Driving Beam en met innovatieve Pixel LED-technologie, wat u prachtig helder licht geeft zonder dat dit tegemoetkomend verkeer hindert. De gewelfde motorkap laat de fraaie neus nóg beter naar voren komen. De auto wordt standaard geflankeerd door 17 inch lichtmetalen velgen, maar afhankelijk van de uitvoering zijn er ook 18, 19 en 20 inch velgen beschikbaar.

FLITSENDE ACHTERZIJDE

Het dak aan de achterzijde van de Jaguar XF loopt bij de sedan uitvoering vanzelfsprekend sterker af dan bij de XF Sportbrake. De sedan kent een fraai afgerond dak, dat uitmondt in een smaakvolle doch opvallende achterspoiler. De Sportbrake verschilt hier sterk in met zijn grotere achterzijde en doorgetrokken daklijn, die zeer subtiel afloopt en eveneens uitmondt in een achterspoiler.

Van achteren bezien is er minder verschil. Zowel de sedan als de Sportbrake is voorzien van een strak ontwerp, met ranke achterlichten die fraai doorlopen richting de spatborden en twee uit elkaar geplaatste uitlaten. De achterzijde is krachtig, snel en compact. Dankzij de toevoeging van een bredere achterbumper lijkt de XF bovendien lager op de weg te liggen.

AERODYNAMISCH ONTWERP

Het op de F-Type gebaseerde design van de Jaguar XF maakt deze luxe auto ongekend aerodynamisch. De luchtinlaten zorgen voor een goed gereguleerde windstroom en de contouren van de carrosserie gaan perfect om met de luchtweerstand. Dit heeft een verfijnde en dynamische rijervaring tot gevolg.

JAGUAR XF – HET INTERIEUR

Als de ideale zakenauto is het interieur van de Jaguar XF het schoolvoorbeeld van luxe en comfort. Het interieur is nu geheel vernieuwd en is nóg meer ingesteld op uw rijplezier en gebruiksgemak.

GEBRUIKSGEMAK EN GENOT

Het begint allemaal bij de startknop, die pulseert als het hart van de auto. Druk hem in en de auto komt tot leven, met ambiance verlichting die aangaat en de motor die zich laat horen. Ook komt de JaguarDrive Selector omhoog, waarmee u de door u gewenste rijmodus selecteert. Het interieurdesign is luxe en tegelijkertijd minimalistisch, waardoor het uiterlijk fraai is en passend bij het exclusieve karakter van de XF, maar ook gemakkelijk in gebruik.

RUIMTE EN COMFORT VOOR IEDEREEN

De Jaguar XF geeft alle passagiers de beste ervaring. Zowel voor- als achterin beschikt u over riante beenruimte en de stoelen, vervaardigd uit hoogwaardige materialen, bieden optimaal comfort. Met de optionele 4-zone climate control is ook de temperatuur en luchtkwaliteit in de auto uiterst comfortabel.

De bagageruimte in de Jaguar XF mag er ook zijn. 540 liter heeft u tot uw beschikking in de sedan – uit te breiden tot 885 liter door de achterbank neer te klappen – en 565 liter in de Sportbrake, wat met de achterbank neergeklapt zelfs 1.700 liter wordt.

ROYAAL IN TE RICHTEN

De luxe van de Jaguar XF laat zich ook zien in de interieurbekleding. Kies uit de verschillende tinten leder met exclusieve afwerking voor de stoelen en ga voor een majestueus dashboard afgewerkt met houtfineer. Het is aan u de auto naar smaak in te richten, maar het resultaat is hoe dan ook een luxe en modern interieur.

JAGUAR XF – PRESTATIES

De Jaguar XF rijdt zoals een Jaguar dat hoort te doen, geweldig. Het ontwerp, de bouw en krachtige Ingenium motor vormen de basis voor voortreffelijk weggedrag en slimme technologieën bouwen hierop voort. In de XF wordt u als bestuurder op uw wenken bediend.

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE

De carrosserie van de Jaguar XF is voor maar liefst 75 procent vervaardigd uit aluminium. Hierdoor is de auto bijzonder licht en tegelijkertijd zeer sterk. De torsiestijfheid van de constructie zorgt voor grotere wendbaarheid en de lichte materialen verlagen het brandstofgebruik. De aluminium double wishbone voorwielophanging is vergelijkbaar met die van de F-Type. Samen met de geavanceerde Integral Link achterwielophanging heeft u dankzij dit onderstel volledige controle over de XF en toch een gevoel van grote vrijheid tijdens het rijden.

SLIMME TECHNOLOGIEËN

De Jaguar XF is een intelligente auto, dankzij de innovatieve technologieën waarmee hij is uitgerust. Met All Wheel Drive wordt het vermogen perfect verdeeld en hebben alle wielen optimale grip. Dynamic Stability Control maximaliseert de grip en ondersteunt u bij dreigende onder- of overstuur door wielen individueel af te remmen. Dankzij Torque Vectoring kunt u nog meer plezier halen uit bochten en deze des te scherper aansnijden zonder verlies van controle of wendbaarheid. Elektrische stuurbekrachtiging doet achter de schermen belangrijk werk voor de wegbeheersing.

GEPERSONALISEERDE DYNAMISCHE RIJERVARING

In de Dynamic Mode tovert u nog meer sportieve prestaties uit de Jaguar XF. U heeft directere controle over de auto en allerhande instellingen geven u de beste configuratie. Met de optionele Adaptive Dynamics en Configurable Dynamics technologie past de auto zich aan uw rijstijl aan en kunt u handmatig instellingen aanpassen voor de beste prestaties.

ALTIJD VOLLEDIGE CONTROLE

Ook op een minder solide ondergrond kunt u vertrouwen op de Jaguar XF, dankzij technologieën die rechtstreeks van Land Rover afkomstig zijn. All Surface Progress Control, een cruise control voor lastige ondergrond, zorgt dat de XF een door u ingestelde snelheid tot 30 km/u aanhoudt. Zo heeft u de best mogelijke grip en hoeft u alleen maar op de weg te letten. Het optionele Adaptive Surface Response regelt de beste grip aan de hand van de ondergrond. Hierdoor heeft u ook offroad of bij een nat wegdek controle over de auto. Bovendien hoeft u met Engine Drag Torque Control niet te vrezen voor blokkerende wielen als u hard afremt bij nat wegdek.

JAGUAR XF – TECHNOLOGIE

Bij een luxe ervaring hoort geavanceerde technologie en daarover beschikt de Jaguar XE dan ook rijkelijk. Hiermee bent u elke rit verzekerd van de juiste ondersteuning in iedere situatie. Of u nu baat heeft bij extra zekerheid in onveilige situaties, uw rijervaring wilt personaliseren met infotainment en audio, of soepel uw weg wilt vinden, de Jaguar XF helpt u erbij.

INFOTAINMENT

De Jaguar XF beschikt standaard over een 11,4 inch HD curved touchscreen boven het bedieningspaneel, waarmee u gemakkelijk allerlei handige en aangename toepassingen van het Pivi Pro-infotainmentsysteem kunt gebruiken. U kunt uw ervaring uitbreiden met het 12,3 inch HD Interactive Driver Display, dat het analoge instrumentenpaneel achter het stuurwiel vervangt. Hier kunt u nuttige informatie zien zoals gebruikelijk, maar ook bijvoorbeeld navigatie en mediatoepassingen. In combinatie met het eveneens optionele Head-Up Display kunt u de informatie gemakkelijker zien, zonder uw focus van de weg te halen. Het Jaguar Audiosysteem met acht speakers is uit te breiden met het gerenommeerde Meridian Audiosysteem, bestaande uit tien tot wel zestien speakers en een subwoofer.

PIVI PRO

Het Pivi Pro-infotainmentsysteem omvat de nieuwste technologieën om u veilig en soepel te ondersteunen. Zo heeft u de beschikking over het up-to-date navigatiesysteem, krijgt u handige informatie over uw auto en heeft u toegang tot de uitgebreide mediatoepassingen. Dit alles is in slechts enkele tikken – vaak niet meer dan twee – naar wens in te stellen. Via Software-Over-The-Air (SOTA) en twee LTE-modems is de verbinding krachtiger dan ooit en wordt het systeem regelmatig voorzien van nieuwe updates.

VEILIG ONDERWEG

De Jaguar XF is standaard uitgerust met Park Distance Control (voor en achter), achteruitrijcamera, Lane Keeping Assist en Driver Condition Monitoring, om u te waarschuwen als u te ver afdrijft op de weg of achter het stuur. Dit is uit te breiden met 360° Surround Camera, zodat u volledig overzicht heeft van de situatie rond uw auto. Daarnaast kunt u kiezen voor toepassingen die u waarschuwen voor verkeer achter u of verkeer in uw blinde hoek.

ACTIVE ROAD NOISE CANCELLATION

De Jaguar XF is uitgerust met Active Road Noise Cancellation-technologie, uniek in het segment. Hiermee onderdrukt de auto automatisch de vibraties van het wegdek en het geluid dat daarbij hoort. Zo zitten u en alle andere inzittenden ontspannener en wordt u bovendien minder snel moe door het geluid van de weg.

JAGUAR XF – MOTOR

Voor de Jaguar XF heeft u de keuze uit een diesel- en twee benzinemotoren. Op alle motoren vindt u Start/Stop-technologie en Smart Regenerative Charging, waarmee u de accu oplaadt door op de motor af te remmen. De motoren beschikken over een achttraps automatische transmissie en zijn uit te rusten met All Wheel Drive. De diesel is bovendien voorzien van geavanceerde mild-hybride technologie.

204 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbodiesel MHEV

De dieselmotor, zowel beschikbaar met achterwielaandrijving als slimme vierwielaandrijving, komt met een vermogen van 150 kW en 204 pk en 430 Nm aan koppel. Hiermee rijdt u in 7,6 seconden 100 km/u. Dankzij een Belt integrated Starter Generator wordt energie bij remmen en gas loslaten teruggewonnen en opgeslagen in de 48 V lithium-ion-batterij, ter ondersteuning van de verbrandingsmotor.

250 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbobenzine

Deze benzinemotor geeft u een zeer aangenaam vermogen van 184 kW en 250 pk met 365 Nm aan koppel. U accelereert in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

300 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbobenzine

De krachtigste van de twee benzinemotoren heeft veel vermogen onder de motorkap, namelijk 221 kW en 300 pk. Hiermee zit u al in 6,1 seconden op 100 km/u. Anders dan de andere twee motoren is deze uitvoering uitsluitend beschikbaar met All Wheel Drive.

JAGUAR XF SPORTBRAKE

Met de Jaguar XF hebt de keuze uit twee verschillende auto’s met dezelfde geweldige eigenschappen, de sedan en de Sportbrake. Met de XF Sportbrake krijgt u dezelfde kwaliteiten in een andere verpakking. Deze station wagon is liefst 37 millimeter hoger dan de sedan en dat betekent meer hoofdruimte.

Daarnaast is er meer ruimte voor bagage, bijna een verdubbeling ten opzichte van de sedan als u de achterbank in zijn geheel neerklapt. Die achterbank is echter ook in drie afzonderlijke delen neer te klappen. Ook op het dak kunt u gemakkelijk bagage kwijt, dankzij de geïntegreerde dakdragers.

De achterklep opent u gemakkelijk met de elektrische bediening, die zelfs handsfree kan werken. Met de handige en robuuste Activity Key kunt u altijd simpel uw auto ontgrendelen. Het invallend zonlicht door het verbluffend grote (optionele) panoramadak laat de Sportbrake nog ruimer aanvoelen.

De XF Sportbrake is erg praktisch, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dankzij de luchtvering wordt extra gewicht achterin gecompenseerd door hier meer lucht naartoe te sturen. Zo heeft u dezelfde comfortabele en dynamische rijervaring, ook als u de ruimte van de Sportbrake volop benut. De Sportbrake heeft altijd evenveel vermogen als de sedan en is vrijwel net zo snel.

JAGUAR XF – UITVOERINGEN

Hoewel u dus al de keuze heeft uit een sedan en een station wagon, zijn er daarbinnen nog meerdere aantrekkelijke uitvoeringen van de Jaguar XF om uit te kiezen. Deze bieden nóg meer details en luxe dan de basisuitvoering, de Jaguar XF Pure. Elke uitvoering voegt weer meer toe ten opzichte van de vorige:

JAGUAR XF PRESTIGE

  • Xenon koplampen met hogedruk koplampsproeiers
  • Stoelbekleding in geperforeerd generfd leder
  • Extra ambianceverlichting
  • Met Softgrain leder bekleed sportstuurwiel
  • Middenarmsteun achter met bekerhouders

JAGUAR XF PORTFOLIO

  • 18 inch lichtmetalen velgen (17 inch bij de E-Performance 163 pk 2.0 viercilinder dieselmotor)
  • Stoelbekleding in geperforeerd Windsor leder
  • Dashboard boven en voor bekleed met Windsor leder
  • Afwerking middenconsole en portieren in Gloss Figured Ebony houtfineer

JAGUAR XF R-SPORT (TOEVOEGINGEN T.O.V. PRESTIGE)

  • 18 inch lichtmetalen velgen (17 inch bij de E-Performance 163 pk 2.0 viercilinder dieselmotor)
  • ‘R-Sport’ exterieuruitvoering, inclusief sport voorbumper, dorpels en achterspoiler op kofferdeksel
  • Sportief afgestemde wielophanging (alleen beschikbaar bij 250 pk benzinemotor of 180 pk dieselmotor met achterwielaandrijving)
  • Sportstoelen met bekleding in generfd leder met middenbanen in Technical Mesh
  • Metalen dorpellijsten en multifunctioneel stuurwiel met ‘R-Sport’-logo
  • Omlijsting zijruiten in Gloss Black
  • Afwerking dashboard in Dark Morse Code aluminium

JAGUAR XF S (TOEVOEGINGEN T.O.V. R-SPORT)

  • 19 inch lichtmetalen velgen
  • ‘S’ exterieuruitvoering, inclusief sport voorbumper, dorpels en achterskirt in Gloss Black en achterspoiler op kofferdeksel
  • Rode remklauwen
  • Sportstoelen met bekleding in generfd leder met Suedecloth middenbanen en hoofdsteunen voorzien van ‘S’ in reliëf
  • Afwerking middenconsole en portieren in Grey Figured Ebony
  • Afwerking dashboard in Dark Hex aluminium
  • Metalen dorpellijsten en multifunctioneel stuurwiel met ‘S’-logo
  • Adaptive Dynamics
  • Configurable Dynamics

JAGUAR XF CHEQUERED FLAG

  • Krachtige Black Pack exterieurstyling
  • Achterspoiler op achterklep/kofferdeksel
  • Sportieve bumpers in ‘S’-stijl met verticale designelementen aan weerszijden in carrosseriekleur
  • Powervents voorspatborden in Gloss Black met Chequered Flag-logo
  • 18″ 7-Split Spoke lichtmetalen velgen in Gloss Black
  • Dorpels in carrosseriekleur
  • Stoelbekleding in geperforeerd generfd leder met contrasterende stiknaden
  • Metalen dorpellijsten met Chequered Flag-logo
  • Met Softgrain leder bekleed stuurwiel met schakelpaddles in Chrome
  • Dashboardafwerking in Dark Hex aluminium
  • Keyless Entry
  • Navigation Pro
  • Connect Pro
  • Interactive Driver Display

JAGUAR XF PREMIUM EDITIONS

Een andere interessante optie zijn de Jaguar XF Premium Edition en Premium Edition Sport. Deze hebben respectievelijk de XF Prestige en de XF R-Sport als basis. De Premium Editions zijn zowel beschikbaar voor de sedan als voor de Sportbrake. U kunt de Premium Editions alleen rijden als automaat met de 25t 250 pk benzinemotor of de 20d 180 pk dieselmotor.

De Premium Editions zijn standaard uitgerust met het Business Pack, met Navgation Pro en verwarmbare voorstoelen. Daarnaast heeft u ook de beschikking over het Connect Pro Pack, met Pro Services, Wifi-hotspot, Remote Premium smartphone app en InControl apps. In de Premium Edition sedan kunt u nu ook de achterbank in drie delen neerklappen, wat in de Sportbrake standaard mogelijk is.

JAGUAR XF KOPEN?

Bent u op zoek naar een zakenauto die u alles biedt wat u nodig hebt, maar ook nog eens heerlijk rijdt? Dan bent u bij Kimman aan het juiste adres. Wij hebben meerdere modellen van de Jaguar XF in ons rijke aanbod aan Jaguars, zowel de sedan als de Sportbrake.

De nieuwe Jaguar XF is te bestellen vanaf € 67.976,-. Bekijk daarnaast ook onze aantrekkelijke Jaguar XF occasions in uitstekende staat of bekijk de mogelijkheden voor zakelijk leasen. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, een offerte of een proefrit.

Proefrit aanvragen

Bezichtigingsafspraak aanvragen

U ervaart een auto het best tijdens een proefrit. Geef de dag en het tijdstip van uw voorkeur door en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op