Elektrisch Rijden, Land Rover

PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN VAN LAND ROVER

25 mei 2020

Sinds jaar en dag staan de terreinwagens van Land Rover bekend om hun robuuste, fraaie uitstraling, hun ongekende offroad-capaciteiten, de geweldige rijervaring en weergaloos vermogen. Een zuinige motor is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt bij een Land Rover of Range Rover. De plug-in hybride modellen brengen daar snel verandering in!

Land Rover werkt hard aan PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) uitvoeringen van reeds bestaande modellen en nog te verschijnen auto’s. Een extra reden om een Land Rover of Range Rover aan te schaffen.

Hier leest u alles over de plug-in hybride innovaties van Land Rover en waarom een PHEV-model absoluut het overwegen waard is.

WAT IS PHEV?

Plug-in hybride auto’s worden aangedreven door een combinatie van een conventionele brandstofmotor en een extra energiebron. In de meeste gevallen is dat een elektromotor. Dit zorgt ervoor dat de auto minder brandstof hoeft te verbruiken bij het rijden, wat dus ook voor minder uitstoot zorgt.

PHEV OF MHEV?

PHEV’s onderscheiden zich van andere hybride voertuigen doordat ze voorafgaand aan het rijden op te laden zijn. Voor mild hybride auto’s (MHEV) heeft de elektromotor enkel een ondersteunende functie ten opzichte van de verbrandingsmotor. Net als bij volledig hybride auto’s wordt deze onder het rijden opgeladen. Plug-in hybrides kunnen net als volledig hybride auto’s volledig elektrisch rijden en tijdens het rijden opladen. Met een plug-in hybride haalt u echter nóg meer uit de elektromotor, omdat u deze tussen elke rit kunt opladen. Zo kunt u gemakkelijk langere afstanden, maar ook woon-werk ritten, overbruggen zonder de verbrandingsmotor te gebruiken. Bovendien kunt u zich met de elektromotor vrijwel net zo geruisloos over de weg bewegen als in een elektrische auto.

HOE WERKT EEN LAND ROVER PHEV?

De plug-in hybride wagens van Land Rover beschikken over zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Deze werken nauw samen tijdens het rijden. Zo kan de hoogspanningsaccu behalve met een stekker ook tijdens het rijden worden opgeladen. Dit gaat praktisch vanzelf door op de motor af te remmen. Zoals gezegd kunnen de beide motoren op zichzelf de auto aandrijven, maar ze kunnen ook samen voor meer vermogen zorgen. Als de accu leeg dreigt te raken, kan de brandstofmotor het zonder problemen overnemen. Afhankelijk van het model is de Land Rover PHEV beschikbaar met elektrische achterwielaandrijving of elektrische All Wheel Drive.

ELEKTRISCHE ACHTERWIELAANDRIJVING

Bij deze modellen bevindt de elektromotor zich op de achteras. De elektromotor kan zo rechtstreeks koppel leveren aan de achterwielen. Bij een bijna lege accu drijft de verbrandingsmotor de voorwielen aan. Voor meer vermogen kunnen de verbrandingsmotor en elektromotor bovendien met vereende krachten voor All Wheel Drive zorgen.

ELEKTRISCHE ALL WHEEL DRIVE

Met All Wheel Drive wordt de energie van de elektromotor en brandstofmotor direct en gelijkmatig verdeeld over alle vier de wielen voor nog betere prestaties.

DE VOORDELEN VAN EEN LAND ROVER PHEV

TWEE MOTOREN ZIJN BETER DAN ÉÉN

De kracht van een hybride auto ligt in zijn veelzijdigheid. Uw auto is niet afhankelijk van een enkele motor, of deze nu brandstof of elektriciteit gebruikt. Een hybride auto haalt de beste elementen uit beide motoren naar boven en vermindert eventuele negatieve aspecten. Zo verbruikt een hybride auto minder brandstof dan een conventionele auto dankzij de elektromotor, waardoor deze zuiniger rijdt en beter is voor het milieu. Verder is het bereik van een hybride groter dan die van een elektrische auto, dankzij de benzinemotor die het van de elektromotor kan overnemen.

HOE WILT U RIJDEN?

In een PHEV van Land Rover heeft u de vrijheid om zelf te bepalen hoe u rijdt. De Parallel Hybrid- of standaard rijmodus biedt u de traditionele hybride rijervaring. Hierbij wordt de benzineaandrijving ondersteund door de elektromotor, voor meer vermogen en minder uitstoot. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een volledig elektrische rit met de EV-modus. Hiermee kunt u tot wel 48 kilometer rijden zonder ook maar een druppel brandstof te gebruiken. Benzine is de beste optie voor ritten met een constant toerental, elektrisch rijden is beter bij wisselende toeren, bijvoorbeeld in de stad. Door de PEO-functie (Predictive Energy Optimisation) te selecteren wordt de meest efficiënte aandrijving automatisch door de auto zelf bepaald.

PLUG-IN VOOR LANGERE BATTERIJDUUR

U wilt natuurlijk de mogelijkheden van de elektromotor ten volle kunnen benutten. Met een plug-in hybride auto kan dat ook daadwerkelijk. Andere hybride auto’s laden alleen tijdens het rijden de accu op en zijn dus niet volledig opgeladen voor elke rit. Een plug-in hybride laadt u gemakkelijk op met de stekker, zodat u verzekerd bent van een elektromotor die er 100 procent klaar voor is. Zo biedt een PHEV de optimale hybride rijervaring.

HET GROTE VERMOGEN VAN EEN LAND ROVER PHEV

DE KRACHT VAN PHEV

Denk vooral niet dat een plug-in hybride Land Rover of Range Rover het alleen van zijn zuinigheid moet hebben. Een Land Rover PHEV beschikt namelijk ook over een uiterst krachtige motor. De plug-in hybride uitvoeringen van de Range Rover Evoque en de Land Rover Discovery Sport, P300e genoemd, hebben ieder een gecombineerd vermogen van 227 kW en 309 pk en een monsterlijke 540 Nm aan koppel. Dat is meer dan alle benzine- of dieseluitvoeringen van de modellen. Afzonderlijk komt de 1,5 liter driecilinder benzinemotor tot 200 pk en een koppel van 280 Nm. De elektromotor voegt hier dus nog eens 109 pk en 260 Nm aan toe.

De Range Rover en Range Rover Sport PHEV, omgedoopt tot P400e, zijn zelfs nog krachtiger. Beide modellen verbergen een vermogen van 297 kW en 404 pk onder de motorkap. Bovendien hebben ze een koppel van 640 Nm, een getal dat je normaal alleen ziet bij modellen met een veel grotere motorinhoud.

Ook de nieuwe Land Rover Defender en de vernieuwde Range Rover Velar zijn beschikbaar in een efficiënte plug-in hybride uitvoering, als de Defender 110 P400e en Velar P400e. Beide modellen beschikken over het indrukwekkende systeemvermogen vermogen van de plug-in hybride Range Rover en Range Rover Sport, dus 297 kW en 404 pk en een koppel van 640 Nm.

PHEV’S ALS DE BLIKSEM

De PHEV’s van Land Rover zijn niet alleen sterk als duurrijders met hun zuinige motor. Ook op de korte afstand staan ze hun mannetje. De elektromotor geeft de plug-in hybride wagen een extra kick op de eerste meters. Dit vertaalt zich in cijfers om van te smullen als SUV-rijder.

De Land Rover Discovery Sport P300e en Range Rover Evoque P300e zijn razendsnel. De Discovery Sport PHEV trekt op van 0 naar 100 in 6,6 seconden en is daarmee veruit de snelste sprinter van het model. Met een topsnelheid van 209 km/h moet de plug-in versie alleen de sterkste diesel en benzine uitvoeringen voor zich laten. De Evoque PHEV spurt nog sneller naar de 100 km/h, namelijk in 6,4 seconden, en haalt een topsnelheid van 213 km/h.

De plug-in hybride Range Rover en Range Rover Sport zijn eveneens bijzonder snel. De topsnelheid van zowel de Range Rover P400e als de Range Rover Sport P400e de 220 km/h mag er zijn en een acceleratie naar 100 km/h in respectievelijk 6,8 en 6,7 seconden is ook meer dan behoorlijk.

De Range Rover Velar PHEV en de nieuwe Defender PHEV spannen de kroon op het gebied van snelheid. De Defender 110 P400e beschikt namelijk over een sprint naar 100 km/h in slechts 5,6 seconden, met een topsnelheid van 191 km/h. De Velar P400e is zelfs nóg sneller met een acceleratie van 0 naar 100 in slechts 5,4 seconden en een absolute topsnelheid van 240 km/h.

DE CAPACITEITEN VAN EEN LAND ROVER PHEV

De PHEV-modellen van Land Rover hebben niet de klassieke aandrijving die u gewend bent, maar de vertrouwde offroad-capaciteiten zijn onverminderd aanwezig. Het zijn natuurlijk wel Land Rovers. Alles wat een conventionele Land Rover kan, kan een plug-in hybride Land Rover dus ook.

De PHEV-uitvoeringen van de Range Rover en Range Rover Sport hebben bijvoorbeeld dezelfde indrukwekkende doorwaaddiepte als de brandstofuitvoeringen, respectievelijk 900 en 850 millimeter. Ook tegen andere uitdagende situaties buiten de gebaande paden is de PHEV uitstekend opgewassen.

BETER DAN HET ORIGINEEL

Soms doet een PHEV het zelfs nog beter dan de conventionele uitvoering. Het aanvullende koppel dat de elektromotor met zich meebrengt, komt namelijk perfect van pas bij offroad-situaties. Bij lage snelheden komt dit goed tot uiting, omdat het koppel van de elektromotor direct beschikbaar is.

UIT EN THUIS UW LAND ROVER OPLADEN

Om het maximale uit de elektromotor te halen, zijn de Land Rover PHEV’s gemakkelijk en snel op te laden. Het opladen van de plug-in hybride modellen kan onder alle weersomstandigheden.

THUIS OPLADEN

Alle PHEV-modellen van Land Rover zijn op te laden via een standaard stopcontact of IEC-aansluiting. Dit gebeurt met de meegeleverde Modus 2-oplaadkabel. In 7,5 uur is de auto volledig opgeladen, zodat u deze bijvoorbeeld ’s nachts kunt opladen en zeker weet dat in de morgen de elektromotor helemaal klaar is voor een nieuwe dag. U kunt er bovendien voor kiezen een thuislader te laten installeren. Daarmee verkort u de laadtijd met maar liefst 5 uur.

ONDERWEG OPLADEN

Natuurlijk kunt u ook buitenshuis de Land Rover PHEV opladen. Dit wordt alsmaar makkelijker nu er op steeds meer openbare plekken oplaadpunten te vinden zijn. Bij tankstations en grote parkeerplaatsen mag u ervan uitgaan dat u er uw PHEV kunt opladen. Daarnaast kan het infotainmentscherm in de auto oplaadpunten in buurt aangeven.

DE PHEV-LIJN VAN LAND ROVER

Het Land Rover PHEV-gamma is breed en alsmaar uitdijende. Zo zijn er plug-in hybride uitvoeringen van de Range Rover, Range Rover Sport, Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque en daar komen vanaf het voorjaar 2021 de Land Rover Defender en Range Rover Evoque bij.

  • Range Rover P400e
  • Range Rover Sport P400e
  • Range Rover Evoque P300e
  • Land Rover Discovery Sport P300e
  • Land Rover Defender 110 P400e
  • Range Rover Velar P400e

VIND UW LAND ROVER PHEV BIJ KIMMAN

Bij Kimman vindt u een brede selectie plug-in hybride modellen van Land Rover, zowel jonge occasions als gloednieuwe auto’s. Bekijk onze voorraad online of breng een bezoek aan onze showroom.

Wilt u eerst zelf ervaren hoe goed een PHEV van Land Rover rijdt? Vraag dan een proefrit bij ons aan.