Kimman Historie

3e generatie Kimman

24 augustus 2023

Jos Kimman

Jos Kimman

“Als wij zo’n autootje uit de begintijd vergelijken met de nieuwste modellen voorzien van de meest vernuftige technieken, dan verdienen de mensen uit deze beginperiode een enorm compliment. Alle inspanningen van deze pioniers hebben ervoor gezorgd dat wij nu rondzweven in auto’s met uitzonderlijke rijeigenschappen en met een ongelooflijk comfort. Eén detail is wel héél sterk blijven hangen. Want, wat waren zij trots dat de éérste zescilinder auto de Nederlandse Spijker was. De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Bijna alle technieken zoals elektrische starter, verlichting, gesynchroniseerde versnellingen, luchtbanden, verwarming en telescopische schokbrekers, volgden elkaar in razend tempo op. Zoals uw voorgangers hun auto’s nog met een aanzetzwengel hebben moeten starten, zo eenvoudig start u de wagen nu met uw contactsleuteltje. Waarnaar men zich vroeger in allerlei bochten moest wringen en het met veel inspanning lukte het vehikel in bedwang te houden, zo gemakkelijk en comfortabel glijdt u nu door het hedendaagse verkeer.

Het was voor ons onvergetelijk toen wij onze eerste Jaguar’s verkochten. En toen er één katje over de dam was, volgden er vanzelf meer. Véél meer. Er was rond 1950 een tekort aan auto’s. In die tijd reden er misschien tien tot vijftien Jaguars in Nederland. Wij waren de eerste Jaguar-dealer en vertegenwoordigen nog steeds het dealerschap voor de regio Amsterdam en omstreken. Naast Jaguar zijn wij ook dealer van Land-Rover, Rover, MG en Mini voor de regio Haarlem en omstreken. het ging allemaal erg snel en voordat wij het beseften, werkten er meer dan honderd mensen in het bedrijf. Na vestigingen in Amsterdam aan de Stadhouderskade, Gerrit van der Veenstraat en Gaaspstraat en in Haarlem aan de Zijlweg hebben wij uiteindelijk besloten efficiënter te gaan opereren vanuit twee nieuwe vestigingen aan de Kollenbergweg in Amsterdam en de Schipholweg in Haarlem.”

Na een gedegen opleiding aan de businesschool in Engeland is Joost Kimman nu de kapitein op het schip en hij is blij dat zijn vader hem heeft laten varen. Voor Joost was het dé kick toen hij zijn eerste eigen Mini Metro verdiende van zijn eerste target. Dat er later ook andere modellen op het verlanglijstje stonden, laat zich raden.