Jaguar

JAGUAR CABRIO: WELKE MODELLEN ZIJN ER?

14 september 2020

Jaguar richt zich op het produceren van auto’s met veel aandacht voor detail en luxe. Het merk is dan ook bekend door het leveren van vakwerk en klasse in al hun auto’s.

JAGUAR CABRIO: WELKE MODELLEN ZIJN ER?

Ook voor de cabrio liefhebbers is Jaguar al jarenlang een geliefd merk, met vele modellen die zijn uitgebracht in een cabrio uitvoering. Van de nieuwste modellen tot en met oldtimers. We nemen ze allemaal met u door in dit artikel.

Bekijk ons Jaguar Cabriolet voorraad

JAGUAR F-TYPE CABRIO

De Jaguar F-Type is het meest sportieve model dat je momenteel van dit merk kunt krijgen. De auto maakt grote indruk op de weg met zijn exclusieve uitstraling. De F-Type staat bekend om zijn sportwagen dimensies en een karakteristieke rijstijl. De auto zit laag op de weg, maar is goed geschikt voor het rijden van lange afstanden.

De F-Type is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met een 2.0 liter viercilinder motor met 300 pk of met een V8. Die laatste is beschikbaar in een uitvoering met 450 pk en in een sterkere uitvoering met maar liefst 575 pk.

Ook het interieur van de F-Type is indrukwekkend. De tweezitter is luxe en gericht op het bieden van een uitmuntende rijervaring. De tellers zijn vervangen door schermen met hoge resolutie die u zelf naar wens kunt configureren.

Ondanks zijn gewicht biedt de F-Type een perfecte balans tussen comfort en dynamiek, ondersteund door zijn vierwielaandrijving.

De Jaguar F-Type is dé sportieve cabriolet voor wie op zoek is naar een mooie sportauto die goed klinkt, bloedsnel gaat en een spannende rijervaring biedt.

JAGUAR XKR CABRIOLET

De Jaguar XKR is een cabriolet met een adembenemend uiterlijk, met de scherpe lijnen die typerend zijn voor Jaguar. Het is een auto die uitblinkt in klasse, door zijn subtiele en elegante uiterlijk. Maar daar blijft het niet bij, want als het op prestaties aankomt is de XKR een waar beest op de weg.

Ook het interieur van de auto is indrukwekkend. Verwacht geen hypermodern navigatiesysteem, maar wel een strak en modern interieur met kwaliteit als primaire kenmerk.

Deze sportieve cabriolet beschikt over een krachtige V8-motor met een compressor, met een gewicht van slechts 1.715 kilo. De auto beschikt over de kracht van 416 paarden en heeft een koppel van maar liefst 560 Nm. Dit zorgt er in combinatie met het gewicht voor dat hij een redelijk brandstofverbruik heeft, uitstekende motorprestaties en een heerlijk weggedrag biedt. De auto snijdt door de scherpste bochten heen alsof het niets is en de motor produceert een geweldig geluid, wat telkens weer voor een onvergetelijke ervaring zorgt.

Het is direct duidelijk bij de eerste rit: de XKR is een auto voor de echte autoliefhebber.

JAGUAR XK8

De Jaguar XK8 is een auto die uitkwam in 1996 en staat bekend als een echte Grand Tourer. Met zijn elegante en klassieke lijnen is de auto nog steeds een opvallend mooie verschijning in het straatbeeld.

De auto heeft een zeer lange motorkap met kenmerkende koelopeningen. Wat verder bijzonder is aan deze cabriolet is de elektrisch bedienbare softtop, inclusief verwarmbare achterruit.

De XK8 is een krachtige auto, dankzij zijn atmosferische V8-motor met een inhoud van maar liefst 4 liter en 294 pk. Later werd daar de AJ34 4.2 liter V8-motor aan toegevoegd met 300 pk.

Ook het interieur van de XK8 is van typische Jaguar klasse en zeer luxe, met analoge meters, lederen bekleding en climate control.

Met de Jaguar XK8 haalt u een echte Engelse sportauto in huis met slimme techniek, geweldige rijvaardigheden en een sterke motor. Als u een mooi exemplaar vindt met een relatief laag aantal kilometers, dan raden we aan dit prachtmodel niet te laten staan.

JAGUAR XJS

De Jaguar XJS is een klassieke GT-auto met een 5.3 liter V12-motor met een vermogen van maar liefst 285 pk. Het is een zeer prettige auto om mee te rijden, die voor moderne begrippen nog behoorlijk snel is en in iets meer dan 7 seconden de 100 kilometer per uur bereikt.

De Jaguar XJS werd in 1975 gepresenteerd, vlak na de oliecrisis van 1973. Dit was een zeer slechte timing voor de lancering van deze auto. Bovendien werd het ontwerp van de XJS kritisch ontvangen. Toch heeft de auto 21 jaar de catalogus van Jaguar gesierd.

De auto beschikt over een hoogwaardige afwerking, waarbij de materiaalkeuze vooral is gevallen op hout en leer. Zo zijn de stoelen, de deurpanelen en de middenconsole volledig uit leer gemaakt. Dankzij zijn lange en lage ontwerp rijdt de XJS enorm beheerst. De grote en brede banden zorgen ervoor dat de meeste oneffenheden in de weg onopgemerkt blijven.

De Jaguar XJS is een echte auto voor de liefhebber die zijn klassiekers kent en waardeert.

JAGUAR E-TYPE

De Jaguar E-type is een model dat werd gelanceerd in 1961 als de opvolger van de XK150. De auto was zeer revolutionair op het gebied van design, prestaties en besturing en zijn relatief lage prijs gaf hem een unieke marktpositie.

De auto werd geleverd met een 3.8 liter 6-in-lijn motor. Later kwam hier ook nog een 4.2 liter versie bij. Deze laatste uitvoering was ook uitgerust met onder andere extra comfortabele stoelen en krachtige remmen.

De auto werd destijds door Enzo Ferrari de mooiste auto ooit genoemd. Van de populaire E-type werden dan ook meer dan 70.000 exemplaren verkocht.

JAGUAR XK150 – DE DROP HEAD COUPÉ

De Jaguar XK150 Drop Head Coupé is een klassieke Jaguar die in 1957 op de markt werd gebracht. De auto, uitgerust met een zescilinder motor, levert 213 pk. De auto heeft daarnaast een (zeker voor die tijd) zeer respectabele topsnelheid van 210 km/u. Het interieur van de XK150 is oogt klassiek, met heerlijk stevige stoelen met lederen bekleding.

Tegenwoordig is de Jaguar XK150 een van de duurste modellen die je kunt kopen. De waarde van dit model is door de jaren heen alleen maar omhooggegaan. Hij is zeldzaam en van zeer hoge waarde, mits in goede staat.

BEKIJK DE F-TYPE CABRIOLET OF NEEM CONTACT OP MET KIMMAN

Momenteel is de F-Type hét model van Jaguar dat ook beschikbaar is in cabriolet versie. Ontdek op deze pagina meer over de F-Type of bekijk ons aanbod.

Heeft u liever eerst meer informatie? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

Bekijk ons Jaguar Cabriolet voorraad