Jaguar

JAGUAR SUV MODELLEN OVERZICHT

20 april 2022

Jaguar verkoopt sinds 2015 de Jaguar F-Pace SUV’s. De (bijna letterlijke) lancering van de F-Pace werd gedaan door op hoge snelheid een 360-graden looping te maken. Hiermee werd bovendien een nieuw wereldrecord gevestigd. Inmiddels is het gamma gegroeid van één naar drie SUV’s. Tijd om te kijken wat de SUV’s kunnen, welk model het beste bij u past en wat de toekomst voor Jaguar en SUV’s brengt.

De nieuwe Jaguar F-PACE

Nieuw uit voorraad leverbaar de Jaguar F-Pace (Limited Edition), praktische, efficiënte en luxueuze performance SUV. Nu ook beschikbaar als Plug-in Hybride.

Bekijk de voorraad van de Jaguar F-PACE
De nieuwe Jaguar F-PACE

Jaguar heeft drie SUV’s in het gamma, dit zijn:

Alle drie de modellen zijn op dit moment leverbaar.

De modellenrange van SUV’s loopt van een compactere SUV tot een ruime SUV. Er zijn dus voor uw  wensen, verschillende oplossingen te vinden binnen het modellen aanbod. Ook leest u meer over de verschillende edities en mogelijkheden van de auto’s.

JAGUAR SUV-MODELLEN

Op dit moment bestaat het gamma van Jaguar uit drie SUV’s. SUV betekent Sport Utility Vehicle. Met de term SUV wordt aangegeven dat een auto niet alleen sportief is, maar ook enige offroad kwaliteiten heeft. Inmiddels is de term wat verwaterd en worden ook kleinere modellen die weinig tot geen offroad kwaliteiten hebben tot de SUV’s gerekend. Bij Jaguar beschikken alle SUV’s wel over de nodige offroad kwaliteiten, zoals een vierwielaandrijvingssysteem, kleine overhang en verschillende rijstanden. Waarbij soms het terrein (al dan niet automatisch) geselecteerd wordt voor een optimale wegligging, ook op slechter terrein. Toch zijn er nog flinke verschillen binnen de modellenrange.

F-PACE

De F-Pace is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, van een 2.0 liter viercilinder diesel tot een 550pk sterke 5.0 liter V8 benzine en alles wat daar tussenin maar denkbaar is.

De F-Pace is de meest ruime SUV die Jaguar op dit moment in het programma heeft. De auto heeft een ruime kofferbak waar meer dan 500 liter bagage in gaat en een achterbank waar drie volwassenen ruim kunnen zitten.

Van binnen is de F-Pace goed afgewerkt. De materialen zijn van hoge kwaliteit en er is een nieuw “in control” multimediasysteem aanwezig. Alles wordt bediend door middel van een snel en groot touchscreen.

De echte kracht van de F-Pace zit echter in het rijden. De SUV is gemaakt als rijdersauto. De auto is utilitair, maar sportiviteit was tijdens het ontwikkelen van de auto belangrijker. De auto is comfortabel en is in de basis een achterwielaangedreven machine. Pas wanneer de achterkant grip verliest, wordt middels het vierwielaandrijvingssysteem kracht naar voren gestuurd.

E-PACE

Na het succes van de F-Pace pakte Jaguar in 2017 direct door met de E-Pace. Dit kleinere broertje van de F-Pace vulde een gat op in de modellenrange. Binnen twee jaar werd de kleinere E-Pace ontwikkeld. Achter in de E-Pace is nog steeds voldoende kofferbakruimte. Meer dan 500 liter zelfs. Ook op de achterbank is de ruimte nog voldoende. De aflopende daklijn zorgt voor een sportief uiterlijk maar zorgt op de achterbank voor voldoende hoofdruimte, ook wanneer de passagiers achterin langer zijn. De focus van de E-Pace ligt op de cockpit.

De materialen zijn zoals u van Jaguar gewend bent. Hoge kwaliteit en luxe. Er zit een vergelijkbaar multimediasysteem in als in de F-Pace, dus ook daar bewijst Jaguar dat zij nog steeds tot het hogere segment behoren.

De E-Pace is de enige Jaguar die verkrijgbaar is met voorwielaandrijving in plaats van vierwielaandrijving. De optie is echter alleen aanwezig op de basisversie. De E-Pace is uitgerust met een systeem dat meer kracht naar de voorkant doorzet. Enkel de krachtigere motorvarianten hebben het Haldex systeem dat het grootste gedeelte van de krachten naar achteren stuurt.

Optioneel is er ook een Active Driveline beschikbaar. Dit systeem kan niet alleen kracht naar voor en achter sturen, maar kan ook naar links en rechts de krachten aanpassen. Het voordeel hiervan is dat tijdens het bochtenwerk de auto met het gas naar de binnenkant van een bocht gedrukt kan worden.

Een extra voordeel van het systeem is dat de auto goed presteert op ruig terrein. De sperdifferentieel zorgt ervoor dat de juiste wielen de juiste hoeveelheid kracht krijgen. Terrein dat minder toegankelijk is of waar minder grip is, is voor de E-Pace hierdoor geen probleem.

I-PACE

De meest recente Jaguar SUV is de I-Pace en is anders dan iedere andere Jaguar. Dit komt omdat het de eerste elektrische Jaguar is. Door Autoblog werd de auto omschreven als “een auto die is gebouwd door mensen die van auto’s houden”. Dit vat de Jaguar I-Pace goed samen. U ziet dit terug in het stuurgevoel, gasrespons en het algemene rijgevoel.

De I-Pace is een snelle auto. De auto heeft 400 pk, 696Nm en een actieradius van 470km WLTP. Met zijn 400 pk sprint de auto in 4,8 seconden naar 100 kilometer per uur. Het laden met een 50kW DC-snellader gaat tot wel 270 kilometer actieradius per uur.

De I-Pace won in 2019 de World Car of the Year-award voor beste auto, beste autodesign en beste ‘groene’ auto.

JAGUAR SUV PRIJZEN

De Jaguar SUV prijzen lopen van 54.950 euro voor de E-Pace tot 81.800 euro voor de I-Pace. Dit zijn de prijzen voor basismodellen. Opties kunnen de prijs nog verhogen.

JAGUAR F-PACE (2015), VANAF € 63.920,-

De Jaguar F-Pace is de grootste SUV van het stel. Deze auto is leverbaar vanaf 63.920 euro. Voor dit bedrag ontvangt u de Jaguar F-Pace Pure E‑Performance Ingenium 2.0 viercilinder, 163 pk E‑Performance dieselmotor (handgeschakeld). De F-Pace is ook beschikbaar als 2.0 liter benzine met 250 of 300 pk. Daarbij is ook een 5.0 V8 met 550pk beschikbaar. De goedkoopste benzinevariant start vanaf 75.520 euro.

Wat uitvoeringen betreft is er keuze uit de F-Pace Pure, Prestige, R-Sport, Chequered Flag of de Portfolio-uitvoering.

JAGUAR E-PACE (2017), VANAF € 54.950,-

Het kleinere broertje van de SUV-familie van Jaguar is leverbaar vanaf 54.950 euro. Deze prijs geldt voor de E-Pace D150 FWD handgeschakeld. De 2.0 liter diesel heeft 150pk en 380Nm koppel. De E-Pace benzine start bij de P200 AWD-automaat. Deze 2.0 liter benzinemotor heeft 200 pk, 320Nm koppel. De kracht wordt via een negentraps automaat naar alle vier de wielen gestuurd.

Het verdere motorenaanbod bestaat uit verschillende dieselmotoren, zowel handgeschakeld als automaat. Ook is er bij de goedkopere motoren keuze uit all wheel drive of vierwielaandrijving. De krachtigere motoren zijn altijd vierwielaangedreven. Diesels zijn er in een 150pk, 180pk of 240pk uitvoering.

Het benzine aanbod is een 200pk, 250pk of 300pk sterke viercilinder. De benzinemotoren zijn standaard vierwielaangedreven en worden altijd met automaat geleverd.

JAGUAR I-PACE (2018), VANAF € 81.800,-

De elektrische I-Pace heeft slechts één aandrijflijn beschikbaar. De 294pk sterke elektrische aandrijflijn heeft 969Nm koppel. Er zijn veel verschillende specificaties beschikbaar. De I-Pace S, I-Pace SE en I-Pace HSE. Het instapmodel heeft achttien inch wielen, LED-verlichting en touch Pro Duo.

De SE-uitvoering krijgt twintig inch wielen, heeft LED-dagrijverlichting, tienvoudig verstelbare elektrische stoelen en heeft extra autonomische rijeigenschappen, zoals een dodehoek monitor, adaptieve cruise control en enkele extra veiligheidsopties, zoals automatisch remmen als dat nodig is. De I-Pace SE is leverbaar vanaf 89.940 euro.

De HSE is het topmodel. Een luxueus interieur, betere stoelen en verwarmde en gekoelde voorstoelen maar ook een verwarmde achterbank. Uiteraard is dit in combinatie met alle extra’s die de goedkopere modellen ook al hadden. De HSE-uitvoering is leverbaar vanaf 96.030 euro.

WELKE JAGUAR SUV PAST HET BEST BIJ U

Het instapmodel binnen de SUV’s van Jaguar is de E-Pace. Deze auto is geschikt voor de sportievere bestuurder die alle gemakken van een SUV wil hebben. De E-Pace is zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Hij is stoer en compact.

De F-Pace is daarentegen een verstandige keuze voor iedereen die meer ruimte nodig heeft. De kofferbak is ruim en de achterbank van de F-Pace heeft genoeg plaats voor volwassenen tijdens lange ritten. Een vakantie met vijf personen en alle bagage is voor de F-Pace geen probleem. Ook de offroad kwaliteiten van de F-Pace zijn beter dan van de E-Pace. Op ruig terrein komt u met de F-Pace dus een stuk verder.

De I-Pace is een tussenmodel. Van binnen wat ruimer dan de E-Pace, maar niet zó ruim als de F-Pace. Wat buitenmaat betreft is de I-Pace wel te vergelijken met de F-Pace. De aandrijflijn is echter totaal anders. De I-Pace is de eerste elektrische SUV van Jaguar. De auto is goedkoper in gebruik, omdat deze niet meer volgetankt hoeft te worden. Ook is een elektrische auto duurzamer en heeft hij veel minder onderhoud nodig dan een auto met verbrandingsmotor. Daarbij zijn de bijtellingstarieven, BPM en de verzekering goedkoper. De initiële prijs is dus hoger maar er zijn voldoende voordelen die dit hogere bedrag meer dan compenseren.

Over compenseren gesproken; de uitstoot van de I-Pace is 0 gram per kilometer. De I-Pace is dus tijdens het rijden niet belastend voor het milieu. Dit is misschien nog wel het belangrijkste voordeel en zal voor een groot deel bepalen of deze auto bij u past of niet.

ELEKTRISCHE JAGUAR SUV

De elektrische Jaguar I-Pace is de meest recente maar ook de meest vernieuwende SUV die Jaguar in het gamma heeft. De elektrische auto is verkozen tot Auto van het Jaar. De innovatieve technieken en compleet vernieuwde aandrijflijn van de I-Pace hebben hier voor een belangrijk deel aan bijgedragen.

De I-Pace staat op een compleet nieuw platform dat de weg vrij maakt voor meer elektrische Jaguar-modellen. Het is een Jaguar die van de grond af aan opgebouwd is als elektrische auto. De bodemplaat bevat een 90kwh grote accu.

De I-Pace bevat twee elektromotoren. Omdat een elektromotor flink kleiner is dan een verbrandingsmotor is het resultaat dat de binnenruimte groter is dan die van een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor. Een bijkomend voordeel van een elektromotor is dat het volledige vermogen altijd beschikbaar is. De twee elektromotoren leveren samen 400pk maar voelen sneller aan, omdat het maximale vermogen altijd beschikbaar is. De I-Pace sprint door deze 400pk in 4.8 seconden naar 100 kilometer per uur.

Niet onbelangrijk bij een elektrische auto is de range. De I-Pace kan op een volle accu onder ideale omstandigheden 470 kilometer rijden. Volgens Jaguar zijn de ideale omstandigheden als volgt: 20 graden en voornamelijk stadskilometers. Bij gecombineerd rijden door de stad en over de snelweg rijdt de I-Pace nog steeds meer dan 400 kilometer. En in de meest beroerde omstandigheden: -10 graden, climate control en enkel snelwegkilometers legt de I-Pace minstens 200 kilometer af.

 

JAGUAR SUV OCCASIONS

Omdat Jaguar al enkele jaren SUV’s op de markt brengt, groeit inmiddels ook het occasion aanbod. Een gebruikt exemplaar vindt u in ons occasion aanbod. Deze auto’s hebben veelal nog fabrieksgarantie en alle gebruikte Jaguars die u in het aanbod tegen komt, zijn goedgekeurd door Jaguar zelf. Iedere auto wordt op 165 punten nagekeken en indien nodig gerepareerd met originele onderdelen. De auto is dan weer zo goed als nieuw, daarom geven wij u ook twee jaar garantie op al onze Jaguar modellen, zonder kilometerbeperking.

JAGUAR SUV VOOR OFFROAD GEBRUIK

Niet lang geleden was een Jaguar offroad nog ondenkbaar. Comfort en rijplezier waren belangrijk maar offroad met een Jaguar was tot de komst van de eerste SUV niet iets wat het merk ambieerde.

Met de F-Pace kwam hier verandering in. De SUV is een meer dan capabele auto. De vierwielaandrijving is een belangrijk onderdeel als het gaat om offroad rijden.

De aanloophoek, overloophoek en afloophoek zijn te vergroten door de optionele luchtvering. Met deze luchtvering kan ook de bodemvrijheid vergroot worden, zodat grotere stenen of andere obstakels in het terrein gemakkelijker overkomen kunnen worden. De doorwaterdiepte van de E-Pace is al meer dan een halve meter. Bij de grotere modellen is dit nog meer. Diezelfde E-Pace heeft een aanloophoek van 22.8 graden, overloophoek van 21.1 graden en een afloophoek van 29.4 graden. De bodemvrijheid is een respectabele 20,32 centimeter. Alle jaguar SUV’s hebben ook een ‘Hill Descent Control’ en automatische bodemdetectie.

De F-Pace heeft met een aanloophoek van 25.5, afloophoek van 25.7 en een bodemvrijheid van 21.3 centimeter marginaal betere specificaties. De F-Pace heeft ook een vierwielaandrijvingssysteem maar geeft standaard meer kracht naar de achteras. De F-Pace heeft een iets grotere doorwaadhoogte en kan zich een weg banen door 525 millimeter water.

Ook de I-Pace beschikt over een vierwielaandrijvingssysteem. In het geval van de I-Pace wordt dit gedaan door twee motoren te monteren, een op de vooras en een op de achteras. Door deze configuratie heeft de I-Pace vierwielaandrijving. De Jaguar I-Pace is ook de eerste elektrische SUV waar de garantie niet verloopt op het moment dat deze offroad gebruikt wordt. Een bijkomend voordeel is dat de accu het zwaarste gedeelte van de auto is. Deze accu zit in de bodem verwerkt en geeft de auto daardoor een laag zwaartepunt. De I-Pace kan door 483 millimeter water waden.

JAGUAR SUV SVR EDITIES

De meest bijzondere en krachtige Jaguar SUV die u kunt aanschaffen is een SVR-editie. De F-Pace SVR heeft een 5.0 liter V8 met supercharger waardoor de motor 550pk levert. De F-Pace SVR heeft altijd een automaat en vierwielaandrijving en is beschikbaar vanaf 165.570 euro.

De F-Pace SVR heeft een topsnelheid van 283 kilometer per uur en sprint in 4.3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Dit komt natuurlijk door het gigantische vermogen van 550pk maar ook door de overvloedige golf van koppel die u tussen 2500 en 5500 toeren ervaart. Met 680Nm heeft u altijd kracht over. De achttraps automaat zorgt ervoor dat het vermogen soepel op de weg overgebracht wordt.

De F-Pace is van zichzelf al een vrij sportieve SUV, maar met de meest krachtige aandrijflijn wordt de auto een concurrent voor veel sportauto’s.

Niet alleen wat prestaties betreft is de SVR-uitvoering van de F-Pace indrukwekkend. Het uiterlijk is stoerder dan de standaarduitvoering. Grote koel openingen aan de voorkant zorgen ervoor dat de lucht soepel langs de auto kan en koelopeningen op de motorkap zorgen ervoor dat de warme lucht uit de motorruimte weg kan.

De sportstoelen in de F-Pace SVR zijn uniek voor deze auto. Deze sportstoelen zorgen ervoor dat u ook tijdens harder accelereren en steviger bochtenwerk goed op u plek blijft zitten.

Uiteraard is ook het onderstel anders. Dempers, veren, remmen zijn allemaal aangepakt om ervoor te zorgen dat het vermogen van de SUV zo goed mogelijk aangesproken kan worden.

WILT U EEN JAGUAR SUV AANSCHAFFEN?

Bij Kimman helpen we u graag verder met het aanschaffen van uw nieuwe Jaguar. Neem een kijkje in onze showroom of maak een afspraak.