Land Rover

NO TIME TO DIE VOOR DE NIEUWE LAND ROVER DEFENDER

06 april 2020

GLOEDNIEUWE LAND ROVER DEFENDER KRIJGT FORSE PROEFRIT DOOR JAMES BOND

Een beetje Bondfilm loopt over van de spetterende actie, manische schurken, gevaarlijke dames, ingenieuze gadgets en shaken-not-stirred martini’s. Wat echter absoluut niet mag ontbreken in dit rijtje, is het wagenpark dat 007 telkens weer tot zijn beschikking heeft. De absolute klassieker, de Aston Martin DB5, zal iedereen kennen en herkennen. Maar Bond heeft heel wat meer pareltjes onder zijn hoede gehad, met niet zelden een voor de auto ongelukkige afloop. Of het ’s werelds beroemdste geheime agent in de nieuwste film lukt om zijn bolide te slopen, is maar de vraag…

In de aankomende uitbreiding van het Bond universum, No Time to Die, zal in ieder geval de nieuwe Land Rover Defender zijn opwachting maken. De perfecte gelegenheid voor autofans en Bondfans om deze compleet nieuwe Defender in actie te zien.

Bekijk het Land Rover Defender aanbod

DE AUTO’S VAN JAMES BOND

James Bond is de vleesgeworden klasse. Een echte Britse gentleman, charmeur pur sang en altijd strak in het pak. En om de haverklap rijdend in een stijlvolle bolide. Ruim twintig automerken figureren prominent in een van de vele succesvolle Bondfilms. Dat kan zijn als eerbetoon aan een geliefd model, of als de vuurdoop voor een nieuwe. Een rol in een film met James Bond is hoe dan ook een statement van klasse en kracht. Geen wonder dat de nieuwe Land Rover Defender in No Time to Die te zien is. Het gaat hier immers zowel om een eerbetoon aan Land Rover – en de Defender in het bijzonder – als om een vuurdoop voor het nieuwe model.

Op zijn levensgevaarlijke missies wordt James Bond al sinds de jaren ’60 uitgerust met de nieuwste snufjes, van een jetpack in Thunderball tot een elektromagnetische Rolex in Live and Let Die. Dit heeft Bond te danken aan Q, de kwartiermeester van de Britse geheime dienst MI6. Ook zijn auto’s worden dikwijls voorzien van handige gadgets en agressieve afweersystemen. De Aston Martin DB5, de eerste Bondauto met gadgets, spant de kroon in Goldfinger. Van alles kwam tevoorschijn uit deze zilverkleurige grand tourer. Zo waren er banaliteiten als een automatisch verwisselbaar nummerbord en een ingebouwd GPS-systeem avant la lettre. Maar de DB5 kwam ook met spectaculairder wapentuig als een rookgordijn en uitschuifbare machinegeweren. Klap op de vuurpijl was een heuse schietstoel, waarmee Bond uiteindelijk niet zichzelf, maar een lastige vijand de wagen uitwerkte. Maar vergeet ook vooral niet klassiekers als de Lotus Esprit, die dienstdeed als onderzeeauto in The Spy Who Loved Me, en de onzichtbare Aston Martin Vanquish in Die Another Day.

LAND ROVERS IN JAMES BOND

Het is haast vanzelfsprekend dat een oer-Engels automerk als Land Rover wordt ingezet in een groot aantal Bondfilms. In The Living Daylights speelt een groot deel van de spectaculaire eerste scène zich af bovenop een Land Rover Series III. Bond van dienst Timothy Dalton houdt zich met grote moeite vast aan het dak, terwijl de schurk achter het stuur de wagen over de bergweggetjes van de Rots van Gibraltar jaagt. Helaas voor liefhebbers van Land Rover valt dit eerste optreden in het water. De auto vliegt niet geheel verrassend uit de bocht en duikt al exploderend van duizelingwekkende hoogte de Straat van Gibraltar in, ongelukkige schurk incluis.

Later in de film zit 007 zelf achter het stuur van een Land Rover Series III. Samen met Bondgirl Kara Milovy parachuteert hij met wagen en al uit een Hercules transportvliegtuig. Hierbij is een heldenrol weggelegd voor de Land Rover. Terwijl het vliegtuig verderop neerstort, landt de auto op vier wielen en ploegt bestuurder Bond moeiteloos de woestijn door.

DE DEFENDER IN SKYFALL

De eerste Land Rover Defender maakt in 2012 zijn entree in de wereld van Bond, een introductie die je niet snel zal vergeten. De ‘nieuwe’ Miss Moneypenny, Naomie Harris, laat in Skyfall zien dat ze meer is dan alleen lieftallig, als ze de Land Rover Defender Double Cab tijdens een wilde achtervolging door de straatjes van Istanbul stuurt. Bond (Daniel Craig) beleeft dit alles prinsheerlijk vanuit de bijrijdersstoel. Zal hij in No Time to Die wél zelf achter het stuur kruipen van de nieuwe Land Rover Defender?

DE LAND ROVER DEFENDER IN NO TIME TO DIE

Vijf jaar nadat hij met pensioen is gegaan, wordt James Bond weer de gevaarlijke wereld van spionage ingetrokken op verzoek van zijn vriend Felix Leiter van de CIA. Vele gevaren zullen Daniel Craig bedreigen in No Time to Die, dat zijn laatste optreden als Bond zal zijn. Na vier eerdere succesvolle films en minstens zo veel opgelopen verwondingen vindt de blonde rouwdouwer het mooi geweest. Andere bekende gezichten die terugkeren zijn Ralph Fiennes als ‘M’, Léa Seydoux als Madeleine Swann, Bonds geliefde, Ben Whishaw als ‘Q’ en Jeffrey Wright als Felix Leiter. Ook Christoph Waltz, oftewel Blofeld, is weer van de partij in deze vijfentwintigste Bondfilm.

PREVIEW VOL ACTIE

De première van de nieuwe Bondfilm door regisseur Cary Joji Fukunaga is een halfjaar vooruitgeschoven naar november. We zullen dus tot het najaar moeten wachten op het filmdebuut van de nieuwe Land Rover Defender. Maar het belooft een debuut van jewelste te zijn. In totaal maar liefst tien Defenders zijn gebruikt voor de opnames, en bepaald niet voor een ritje naar de supermarkt. We mogen uitkijken naar de Land Rover Defender in bloedstollende achtervolgingsscènes met de nodige offroadactie. Toch kunt u al wel van een stukje actie genieten: een reclamefilm van Land Rover maakt dankbaar gebruik van beelden uit No Time to Die en die liegen er niet om. De verse Defender wordt zeker niet gespaard. We zien Defenders een geweldige sprong maken van een heuvel en onbezorgd stuiteren over hobbelige velden. Een bergriviertje wordt getrotseerd en een van de Defenders neemt een diepe duik in de modder. Het spotje sluit af met een ongelooflijke koprol, waarna de flink gebutste Land Rover (natuurlijk) gewoon weer verder rijdt. Kijk hier de commercial:

In de bioscoop kunnen we de nieuwe Land Rover Defender dus nog niet bewonderen, maar op de weg gelukkig wel. Zowel doorgewinterde Land Roverrijders, sportieve zakenlui als avontuurlijke autoliefhebbers kunnen kilometers asfalt en modder overwinnen in hun splinternieuwe filmicoon, de Land Rover Defender.

OOK WETEN WAT DE NIEUWE DEFENDER JE TE BIEDEN HEEFT?

De nieuwe Land Rover Defender is nu te koop bij Kimman! De 90 is te koop vanaf € 94.300,-, de 110 vanaf € 100.300,-. Bekijk ons aanbod en neem contact op voor een proefrit of een offerte.

Bekijk het Land Rover Defender aanbod