Jaguar E-Pace

De vraag naar SUV’s neemt gestaag toe, evenals het aanbod. Jaguar brengt met de E-Pace zijn tweede SUV op de markt. Dit nieuwe model is het kleinere broertje van de F-PACE. De auto is kleiner en zijn prijs wat lager, maar toch zeer imposant te noemen.

Vanaf
€ 62.914,-
  • 163
    PK
  • 577
    LITER
  • 5
    ZITPLAATSEN

Jaguar E-Pace

De E-Pace is dan ook niet voor niets een geducht concurrent van de Audi Q3, de Mercedes GLA en de BMW X1. De E-Pace trekt de aandacht naar zich toe. Het is een van de meest opvallende auto’s in zijn segment. De SUV staat hoog op zijn wielen en heeft een breed uiterlijk met een imposante neus en sportief aflopende daklijn. De auto is gebaseerd op de F-Type, de sportauto van Jaguar, en heeft duidelijk het sport-DNA.

De Jaguar E-Pace is onderdeel van de keuze van Jaguar om de pijlen te richten op  snelst groeiende markt: de Sports Utility Vehicles. In dit artikel nemen we u mee door het exterieur, het interieur en de motorisering van de E-Pace. Prijzen van de E-Pace beginnen vanaf € 62.914,-.

DE NIEUWE E-PACE PLUG-IN HYBRID

De Jaguar E-Pace is vernieuwd om de auto een grote stap vooruit te laten zetten in de toekomst. Naast de bekende krachtige benzine- en dieselaandrijvingen is er een nieuwe plug-in hybride aandrijving. Gesteund door Jaguars Premium Transvers Architecture voor geëlektrificeerde aandrijflijnen gebruikt de E-Pace PHEV een nauwe samenwerking tussen benzine- en elektrokracht.

De elektrische actieradius van 55 kilometer stelt u in staat uw dagelijkse ritten op één accu volledig elektrisch af te leggen. Goed voor u en voor het milieu. In niet meer dan 30 minuten laadt u de batterij van de E-Pace PHEV voor 80 procent op, met minimaal 32 kW gelijkstroom, thuis of aan een openbaar laadpunt.

EXTERIEUR E-PACE: HOOG, STOER EN SPORTIEF

De E-Pace is hoog en stoer, absoluut geen bescheiden verschijning. Het is een van de meest sportieve SUV’s die op de markt verkrijgbaar zijn. Wat direct opvalt, zijn de krachtige grille en de ‘Double-J’ koplampen met LED-dagrijverlichting en optionele Pixel LED-technologie. Gecombineerd met de elegante designlijnen en de aflopende daklijn is het een meesterwerk op wielen dat de aandacht op de weg opeist.

DE E-PACE BESCHIKT OVER F-TYPE INVLOEDEN

De auto is ontworpen onder leiding van designer Ian Callum. Het uiterlijk is duidelijk een stuk agressiever dan de F-Pace, zijn grotere broer. Jaguar zegt dan ook dat de E-Pace op sommige manieren meer op de F-Type lijkt dan de F-Pace.

Dit zorgt voor een unieke balans, waardoor dit model eruit springt in vergelijking tot andere auto’s in zijn segment. Ook de motorkap is ontzettend welgevormd, met sportieve lijnen die een beeld bieden van het sportieve karakter van deze wagen.