Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque is het vervolg op het baanbrekende eerste model uit 2011. Met zijn introductie zette de immens populaire eerste generatie Evoque de toon voor compacte SUV’s. Nu is het aan zijn opvolger om die lijn door te trekken. Tevens beschikbaar als PHEV.

Vanaf
€ 64.463,-
 • 309
  PK
 • 591
  LITER
 • 5
  ZITPLAATSEN

Range Rover Evoque

De tweede generatie Range Rover Evoque heeft alle goede elementen van het succesvolle origineel en komt toch met welkome vernieuwingen. De Evoque is bijzonder stijlvol, met onvervalste Land Rover-kwaliteiten en een hang naar avontuur. Verwacht een geweldige rijervaring, een modern interieur met meer ruimte en vooruitstrevende motorisering.

Land Rover brengt zijn bestseller uit 2011 een grote stap vooruit met het nieuwe model van de Range Rover Evoque uit 2019. Functionaliteit en stijl vormen een perfecte harmonie. Deze SUV van de toekomst is een aantrekkelijke allrounder voor avonturen in en om de stad, voor u en het hele gezin.

RANGE ROVER EVOQUE – HET DESIGN

Het design van de Range Rover Evoque vertoont veel gelijkenissen met de eerste generatie. Dat is niet zo vreemd, want het originele ontwerp gaf de concurrentie het nakijken. Dit betekent echter niet dat er niks veranderd is aan het design. Het design van deze tweede generatie heeft een ware upgrade ondergaan.

De verfijnde rondingen en strakke lijnen zijn gesmeed tot een zeer toegankelijke terreinwagen, die zijn bestuurder veel diepgang biedt. De Range Rover Evoque is dynamisch met zijn daklijn en oplopende taillelijn en staat tegelijkertijd breed en krachtig op zijn wielen.

SUBTIELE VERANDERINGEN

De grille van de Range Rover Evoque oogt zelfverzekerder. Dit is mede te danken aan de strakke Matrix LED-koplampen, optioneel met dynamische richtingaanwijzers en innovatieve dagrijverlichting. Luchtinlaten aan de voorzijde en langs de voorportieren vormen krachtige ogende, smaakvolle details.

UITDAGENDE ACHTERZIJDE

Aan de achterzijde vormt het ontwerp een vloeiend en uitdagend geheel. De achterlichten worden in dezelfde stijl als de koplampen doorgetrokken richting de spatborden en deze worden fraai verbonden door de kenmerkende Range Rover merkbelettering.

INNOVATIEVE PORTIERGREPEN

Het aerodynamische karakter wordt benadrukt door de verzonken portiergrepen. Deze komen tevoorschijn als de auto wordt ontgrendeld of tot stilstand komt.

De Range Rover Evoque is standaard voorzien van 17 inch lichtmetalen velgen, maar is optioneel uit te rusten met 18, 20 of zelfs 21 inch velgen, afhankelijk van het model.

Range Rover Evoque voorraad

Land Rover Range Rover Evoque P300e R-Dynamic S – Foto
Land Rover Range Rover Evoque

Land Rover Range Rover Evoque P300e R-Dynamic S

 • 2021
 • 23.881 km
 • Hybride
Land Rover Range Rover Evoque TD4 HSE Dynamic – Foto
Land Rover Range Rover Evoque

Land Rover Range Rover Evoque TD4 HSE Dynamic

 • 2019
 • 86.942 km
 • Diesel
Land Rover Range Rover Evoque Si4 *240pk* SE Dynamic / 1 eigenaar / – Foto
Land Rover Range Rover Evoque

Land Rover Range Rover Evoque Si4 *240pk* SE Dynamic / 1 eigenaar /

 • 2018
 • 58.170 km
 • Benzine

RANGE ROVER EVOQUE – HET INTERIEUR

Het interieur van de auto oogt meer dan ooit als één vloeiend geheel. Het ontwerp oogt verfijnd, voelt sportief en werkt modern.

De Evoque oogt even verfrissend van binnen als van buiten. In het gestroomlijnde ontwerp is alles op zijn plaats en hebben de oude knoppen en meters plaatsgemaakt voor een strak en overzichtelijk besturingssysteem met twee nuttige touchscreenschermen. De aanwezigheid van een pook in de automaat kenmerkt het sportieve karakter van de Evoque.

LUXUEUZE INRICHTING

De Range Rover Evoque combineert een avontuurlijke rijervaring met buitengewoon comfort. Het interieur en stuurwiel zijn voorzien van een rijke lederen bekleding en de comfortabele stoelen kunnen optioneel worden uitgerust met een exclusieve bekleding van Windsor leder. Het zonlicht dat binnenkomt door het panoramadak laat het interieur er nóg beter uitzien.

BOORDEVOL RUIMTE

Als compacte SUV biedt de Range Rover Evoque verrassend veel ruimte. 591 liter aan bagageruimte geeft u volop mogelijkheden om uw spullen mee te nemen, hoe groot die ook zijn. Door de achterbank neer te klappen is deze zelfs uit te breiden tot 1.383 liter. Daarnaast bevat het interieur vanzelfsprekend nog opbergruimtes voor grote en kleinere accessoires.

MULTIFUNCTIONEEL INFOTAINMENT

De vele toepassingen van de Range Rover Evoque bedient u intuïtief met de infotainmentschermen. De wagen is standaard uitgerust met het 10 inch Touch Pro touchscreenscherm in de middenconsole, met een breed scala aan functies. Het 7 inch display achter het stuurwiel geeft u veelzijdige ondersteunende informatie tijdens het rijden. Bepaalde functies zijn ook simpel te bedienen met de knoppen in het stuurwiel.

RANGE ROVER EVOQUE – CAPACITEITEN

De Range Rover Evoque voelt zich goed thuis in de stad, maar als een echte Land Rover ligt zijn hart bij ruige wegen en uitdagende omstandigheden. Daarom is de auto optimaal toegerust op alle aspecten van offroad rijden. Zelfs als u niet beide ogen op de weg zou hoeven houden, zou u blind kunnen vertrouwen op de capaciteiten van de Evoque. Let wel op: sommige functies zijn alleen beschikbaar voor automatisch geschakelde uitvoeringen met benzineaandrijving.

ALL WHEEL DRIVE

De intelligente vierwielaandrijving van Land Rover is de perfecte basis voor een geweldige offroad-ervaring. Het systeem verdeelt efficiënt het aandrijfkoppel over de voor- en achteras, waardoor de Evoque altijd de beste grip op de ondergrond heeft, hoe glad of ruig deze ook is. Bij extreme situaties wordt de auto bovendien ondersteund door Electronic Traction Control, dat doelgericht de wielen afzonderlijk afremt. Ook op de weg profiteert u van All Wheel Drive, doordat het systeem het beschikbare koppel optimaal benut en u zo maximale tractie hebt voor geweldige prestaties.

TERRAIN RESPONSE 2

Met Terrain Response 2 heeft de Evoque voor elke ondergrond een passend antwoord. De auto kan automatisch de meest geschikte instelling kiezen, op basis van zijn evaluatie van de omstandigheden. Maar u kunt ook zelf een van de vijf instellingen selecteren voor de best mogelijke prestaties in elke situatie.

OFFROAD CRUISE CONTROL

Dankzij All Terrain Progress Control kunt bij elk wegdek een constante lage snelheid instellen tussen 1,8 en 30 km/h. Hiermee behoudt u de grip op de weg en kunt u zich volledig focussen op de uitdagingen van de weg vóór u. Ook bij wegrijden heeft u altijd de juiste grip, dankzij Low Traction Launch, waardoor het koppel perfect wordt gedoseerd tot de auto een snelheid van 30 km/h bereikt heeft.

ONDERSTEUNING BIJ BERGRITTEN

Bij een rit door bergen of heuvels kunt u vertrouwen op de steun van uw Range Rover Evoque. Met Hill Descent Control daalt u gecontroleerd af op een constante snelheid. Gradient Release Control voorkomt daarnaast dat u te hard afdaalt bij het loslaten van het rempedaal. Met Hill Start Assist rijdt u zonder problemen weg van een steile helling.

GROOT TREKGEWICHT

De Range Rover Evoque is in staat tot een geremd trekgewicht tot wel 2.000 kilogram. Een trailer is gemakkelijk te koppelen dankzij het visuele hulpmiddel Tow Hitch Assist en de richting van de trailer regelt u via het optionele Advanced Tow Assist. Als u kiest voor de elektrische trekhaak, wordt deze met een simpele druk op de knop alleen zichtbaar als u hem nodig heeft.

WADE SENSING

U kunt in uw auto gerust diep water trotseren met het slimme Wade Sensing. Dit systeem waarschuwt als u de indrukwekkende doorwaaddiepte van 600 millimeter dreigt te overschrijden, dankzij ultrasoon-sensoren.

RANGE ROVER EVOQUE – TECHNOLOGIE

De Range Rover Evoque is uitgerust met een breed pakket aan technologische toepassingen en hulpmiddelen. Hiermee wordt elke rit extra veraangenaamd.

ALTIJD VERBONDEN

Met de InControl Remote App staat u altijd in verbinding met uw Range Rover Evoque via uw smartphone of smartwatch. Zo kunt u op afstand de auto ontgrendelen of vergrendelen en de temperatuur instellen, zodat u een warm welkom wacht. Op een druk parkeerterrein kunt u de auto met licht en geluid duidelijk zijn locatie laten aangeven. Met het optionele Journey Tracking kunt u nauwkeurig uw ritten bijhouden en desgewenst deze data simpel exporteren voor kilometeradministratie of onkostendeclaraties.

VEILIGE RIJSTIJL

De Range Rover Evoque is standaard voorzien van verschillende functies die u helpen om veilig van de rit te genieten. Emergency Braking waarschuwt bij dreigende botsingen en grijpt desnoods automatisch in. Met Driver Condition Monitoring wordt uw vermoeidheid gemonitord, zodat u bijtijds een pauze inlast. Dankzij Lane Keeping Assist verlaat u niet onbedoeld uw rijstrook. Parkeren wordt een stuk makkelijker met de hulp van Park Distance Control, die waarschuwt voor collisies aan voor- en achterzijde. U kunt kiezen voor nog meer veiligheid met het Park Pack, Drive Pack of Driver Assist Pack.

COMPLEET OVERZICHT TIJDENS HET RIJDEN

Tijdens moeilijke situaties wilt u zoveel mogelijk zicht op uw directe omgeving. Daarom biedt de Range Rover Evoque u dit (als optie) met slim gebruik van cameratechnologie. 360° Surround Camera geeft een compleet bovenaanzicht van de auto, zodat u de compacte SUV perfect kunt manoeuvreren in krappe omgevingen. Met ClearSight Ground View kijkt u als het ware door de motorkap om lage obstakels beter te kunnen signaleren. Dankzij de ClearSight-achteruitkijkspiegel heeft u altijd onbelemmerd zicht naar achteren, ongeacht hoe vol de auto is.

NOOIT MEER VERDWALEN

Als u uw Range Rover Evoque uitrust met Navigation Pro, kunt u rekenen op optimale navigatie tijdens het rijden. Via het infotainmentsysteem ziet u uw route op overzichtelijke kaarten en krijgt u relevante en gedetailleerde informatie, zoals beschikbare parkeerplekken en verkeersinformatie.

INFOTAINMENT

Het Pivi-infotainmentsysteem geeft u altijd de beschikking over de nieuwste online data, kaarten en apps. Deze is beschikbaar voor de Evoque S, SE en HSE en optioneel ook als het uitgebreidere Pivi Pro.Via het optionele Smartphone Pack deelt u het scherm van uw smartphone met het infotainmentsysteem. Als u een iPhone heeft, kunt u dankzij Apple CarPlay veilig de geoptimaliseerde InControl apps gebruiken en tevens apps van uw telefoon gebruiken.

AUDIOSYSTEMEN

Het geluid in de Range Rover Evoque is kraakhelder en overal goed te horen uit de zes, tien of veertien luidsprekers. U kunt ervoor kiezen de geluidskwaliteit te vergroten met het exclusieve Meridian Audiosysteem.

RANGE ROVER EVOQUE – PRESTATIES OP DE WEG

De Range Rover Evoque is dynamisch en sportief, maar ook uitermate stabiel dankzij zijn compacte bouw en ingebouwde mechanismes. Het All Wheel Drive-systeem zet alle vier de wielen aan het werk om het vermogen van de Evoque nog beter naar het asfalt te vertalen. En daar blijft het niet bij.

SOEVEREIN DOOR DE BOCHT

De Evoque is als SUV relatief hoog, maar daar merkt u weinig van bij het aansnijden van bochten. Met Torque Vectoring beperkt de Evoque onderstuur in een bocht door de binnenste wielen gecontroleerd af te remmen. Door Dynamic Stability Control wordt het koppel gereduceerd en gericht afgeremd om over- en onderstuur te voorkomen. Bij afremmen in een bocht krijgt u hulp van Cornering Brake Control, dat de remkracht varieert tussen de wielen en daarmee blokkeren van de remmen voorkomt. De wendbaarheid van de auto wordt vergroot door Roll Stability Control. Hierdoor is de kans op kantelen bijzonder klein en kunt u met meer vertrouwen bochten scherp aansnijden of obstakels omzeilen.

GRIP OP DE WEG

Tijdens het rijden hebt u niet alleen off-, maar ook onroad goede grip en controle over uw auto. Dankzij Electronic Traction Control wordt wielspin tegengegaan. De auto verlaagt het aandrijfkoppel naar het betreffende wiel en kan het desnoods afremmen. De auto verkort de remweg met Electronic Brakeforce Distribution, waardoor de remkracht gecontroleerd wordt gevarieerd tussen de voor- en achteras.

PERSONALISEER UW RIJERVARING

U kunt een groot aantal rijeigenschappen van de Range Rover Evoque met Configurable Dynamics aanpassen om deze beter bij uw rijstijl aan te laten sluiten. Onder meer de besturing en de wielophanging kunt u nauwkeurig instellen. Daarnaast zoekt de auto zelf de beste afstemming tussen dynamisch rijden en comfort met Adaptive Dynamics. Hierbij wordt het rijgedrag geanalyseerd om de juiste balans te vinden.

RANGE ROVER EVOQUE – MOTOR

De Range Rover Evoque biedt een ruime keuze aan motoren, met maar liefst vier dieselmotoren, drie benzinemotoren en een plug-in hybride uitvoering. De automatische uitvoeringen zijn voorzien van negentrapstransmissie, die naadloos tussen de versnellingen schakelt, en All Wheel Drive. Bovendien zijn deze voorzien van het mild-hybrid systeem (MHEV) dat energie terugwint tijdens het afremmen op de motor, waarbij u simpel en functioneel de motor kunt uitschakelen voor minder uitstoot.

D150 2.0 liter viercilinder Ingenium turbodiesel – met handgeschakelde of automatische transmissie 

De D150 dieselmotor voorziet de Evoque van 110 kW en 150 pk aan vermogen met een koppel 380 Nm. Deze motor is beschikbaar als automaat en als handgeschakelde uitvoering. Het handgeschakelde model heeft een voorwielaandrijving, waar de automaat over All Wheel Drive beschikt. De D150 heeft een topsnelheid van respectievelijk 201 en 196 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 km/h van 10,5 seconden en 11,2 seconden.

D180 2.0 liter viercilinder Ingenium turbodiesel 

Met de D180 krijgt u een automaat met een vermogen van 180 pk en 132 kW en 430 Nm aan koppel. Dit vertaalt zich in een topsnelheid van 205 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 9,3 seconden.

D240 2.0 liter viercilinder Ingenium twin turbodiesel

De krachtigste diesel komt als automaat met 240 pk en 177 kW aan vermogen met 500 Nm aan koppel. Dat geeft een topsnelheid van 225 km/h en een optreksnelheid naar 100 km/h in 7,7 seconden.

P160 1.5 liter driecilinder benzine 

Laat u niet bedriegen door deze lichte benzinemotor, want hij heeft behoorlijk wat pit in zich. De 160 pk, 118 kW en 260 Nm aan koppel maken dit een zeer aantrekkelijk instapmodel.

P200 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzine 

Deze benzinemotor is beschikbaar als automaat met 200 pk, 147 kW en 320 Nm aan koppel. Deze motor haalt een topsnelheid van 216 km/h en tikt in 8,5 seconden de 100 km/h aan.

P250 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzine

Een automaat met de kracht van 249 paarden en 183 kW en 365 Nm aan koppel. De topsnelheid bedraagt een zeer behoorlijke 230 km/h en de acceleratie van 0-100 km/h gebeurt in 7,5 seconden.

P300 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzine 

De krachtigste motor voor de Range Rover Evoque is uitgerust met 300 pk en 221 kW met een koppel van 400 Nm. Hierdoor haalt de auto een absolute topsnelheid van 242 km/h en een snelle acceleratie naar 100 km/h in 6,6 seconden.

P300e 1.5 liter driecilinder Ingenium turbo PHEV benzine 

De plug-in hybride uitvoering, met elektro- en benzinemotor, heeft een imponerend gecombineerd vermogen van 309 pk en 227 kW met 540 Nm aan koppel. De benzinemotor komt op eigen kracht tot 200 pk en 147 kW.

RANGE ROVER EVOQUE – UITVOERINGEN

Naast de rijk uitgeruste basisuitvoering van de Range Rover Evoque heeft u de keuze uit drie aantrekkelijke Specification Packs, uitvoeringen die een aanvulling zijn op de standaarduitrusting. Elke uitvoering biedt weer meer dan de vorige:

RANGE ROVER EVOQUE S

Standaard voorzien van 18 inch 5-Split Spoke lichtmetalen velgen in Gloss Sparkle Silver
Inklapbare, automatisch dimmende, buitenspiegels met instapverlichting
Automatisch dimmende achteruitkijkspiegel
Navigation Pro
Connect Pro
Smartphone Pack
Traffic Sign Recognition met Adaptive Speed Limiter

RANGE ROVER EVOQUE SE

20 inch 5-Split Spoke lichtmetalen velgen in Gloss Sparkle Silver
Premium LED-koplampen met dagrijverlichting, automatische hoogteverstelling en dynamische richtingaanwijzers
Signature Hi-Line achterlichten
Elektrische achterklepbediening
Touch Pro Duo
Interactive Driver Display
Park Pack

RANGE ROVER EVOQUE HSE

20 inch 5-Split Spoke lichtmetalen velgen in Gloss Mid-Silver en met Contrast Diamond Turned Finish
ClearSight achteruitkijkspiegel
Handsfree elektrische achterklepbediening
Keyless Entry
Stoelbekleding in geperforeerd Quilted Windsor leder
Meridian audiosysteem
Drive Pack

Kom langs in onze showroom

Amsterdam

Kollenbergweg 74 1101 AV Amsterdam

Hillegom

Haarlemmerstraat 36 2181 HC Hillegom

RANGE ROVER EVOQUE R-DYNAMIC

De Range Rover Evoque R-Dynamic heeft een sportiever, gewaagder ontwerp. Dit exclusieve model is eveneens verkrijgbaar in drie aanvullende uitvoeringen, die nieuwe elementen toevoegen aan de bijbehorende pakketten:

R-Dynamic Exterior Pack

Evoque- en R-Dynamic-badge

Lichtmetalen velgen in een uniek sportief design

Duo-tone-stoelbekleding in geperforeerd generfd leder (Windsor leder voor de HSE)

Gepolijst roestvaststalen pedalen

RANGE ROVER EVOQUE HELLO EDITION

Bovenop het uitgebreide aanbod heeft Land Rover de Range Rover Evoque Hello Edition geïntroduceerd. Deze is uitsluitend beschikbaar als automaat met de D150 dieselmotor of P200 benzinemotor. De Hello Edition is gebaseerd op de uitrusting van de Range Rover Evoque S en biedt interessante extra’s:

LED-mistlampen vóór

Elektrische achterklepbediening

Meridian 380 W audiosysteem

Met leder bekleed stuurwiel met stuurwielrand met inleg in Atlas

10-voudig verstelbare en verwarmbare voorstoelen

Ebony Morzine hemelbekleding

Vloermatten

Ruimtebesparend reservewiel

 

Daarnaast kunt u ook gaan voor de Range Rover Evoque R-Dynamic Hello Edition, die hier nog eens het volgende aan toevoegt:

Glazen panoramadak met schuif-/kanteldeel voor

Premium LED-koplampen, Signature LED-achterlichten en dynamische richtingaanwijzers

Touch Pro Duo

Cold Climate Convenience Pack

RANGE ROVER EVOQUE PLUG-IN HYBRID

De Range Rover Evoque is de compacte SUV van de toekomst en dat betekent een plug-in hybride uitvoering. De Range Rover Evoque P300e is een zeer aantrekkelijke optie voor wie geweldige prestaties en capaciteiten wenst met een duurzame aandrijving. De Range Rover Evoque PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) kunt u rijden in combinatie met de benzinemotor of volledig elektrisch, met een elektrische actieradius tot wel 68 kilometer.

De elektro- en benzinemotor werken slim samen om het beschikbare vermogen en koppel optimaal te benutten, zowel op de weg als op ruig terrein. Tijdens het rijden laadt de compacte lithium-ion batterij op, elke keer als u op de motor afremt. Daarnaast kunt u thuis en bij openbare oplaadpunten de batterij van de Range Rover Evoque P300e volledig opladen. Met de bijgeleverde laadkabel laadt u deze op in minder dan zeven uur en met een speciale kabel tot 80 procent in nog geen anderhalf uur.

De Range Rover Evoque P300e is nu te bestellen. Meer informatie over het PHEV-programma van Land Rover vindt u hier.

RANGE ROVER EVOQUE CABRIO

Op het moment is er nog geen cabriolet-uitvoering van de Range Rover Evoque, zoals die er wel is voor de eerste generatie. In 2015 introduceerde Land Rover ’s werelds eerste compacte SUV-cabriolet, een geweldige versie van een toch al populair model. Voor de nieuwe Range Rover Evoque heeft Land Rover nog geen cabrio-uitvoering bekendgemaakt, al lijkt de kans groot dat deze er wel gaat komen. Houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws hierover.

RANGE ROVER EVOQUE KOPEN?

Bent u geïnteresseerd in de magnifieke stijl, capaciteiten en rijprestaties van de Range Rover Evoque? Bij Kimman hebben we een ruim aanbod aan Range Rover Evoque modellen, zowel aantrekkelijke gebruikte als gloednieuwe modellen.

De Range Rover Evoque is nieuw verkrijgbaar vanaf € 60.474 of voordelig te leasen. Neem voor meer informatie, een offerte of een proefrit contact met ons op. Dus of u nu op zoek bent naar een occasion in uitstekende staat of een Evoque die vers uit de fabriek komt, bij Kimman vindt u het!

Proefrit aanvragen

Bezichtigingsafspraak aanvragen

U ervaart een auto het best tijdens een proefrit. Geef de dag en het tijdstip van uw voorkeur door en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

+31 (0)20 - 696 49 49

Meer artikelen over Range Rover

Nieuws

De nieuwe Range rover Evoque de luxe SUV voor de stad en daarbuiten

13 november, 2021

De originele luxe urban SUV is nu nog beter geworden en voelt zich thuis in de stad en daarbuiten. Met een uitgebreid assortiment van...

Lees verder
Nieuws

VERNIEUWDE RANGE ROVER NU OOK ALS PLUG-IN HYBRIDE

12 oktober, 2017

Meer dan ooit staat Range Rover voor het summum van luxueus reizen. Een model dat bijna vijftig jaar geleden is gepresenteerd voor gebruik in zowel...

Lees verder
Nieuws

DE RANGE ROVER FIFTY, EEN ICOON WORDT 50

25 juni, 2020

Vijftig jaar geleden, op 17 juni 1970, werd de autowereld verrijkt met een revolutionair model. De Range Rover was Land Rovers baanbrekende...

Lees verder