Nieuws

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER DE NIEUWE RANGE ROVER EVOQUE

23 november 2018

In 2011 presenteerde Land Rover de Range Rover Evoque. Dat was direct een schot in de roos: er werden meer dan 775.000 stuks verkocht. Inmiddels is het, acht jaar later, tijd voor een nieuwe generatie van de Evoque.

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER DE NIEUWE RANGE ROVER EVOQUE

In 2011 presenteerde Land Rover de Range Rover Evoque. Dat was direct een schot in de roos: er werden meer dan 775.000 stuks verkocht. Inmiddels is het, acht jaar later, tijd voor een nieuwe generatie van de Evoque.

Deze nieuwe Range Rover Evoque is een compacte SUV die je zeker moet overwegen als je een stijlvolle look wil, maar dat tegelijkertijd wil combineren met de mogelijkheid om off-road te rijden. Dit model heeft bovendien een aantal van de nieuwste en meest baanbrekende technologieën. Zo is er onder andere een slimme camera als achteruitkijkspiegel mogelijk en past de auto zich aan op de soort ondergrond.

HET UITERLIJK VAN DE NIEUWE RANGE ROVER EVOQUE


Wat betreft de styling is de nieuwe Evoque vergelijkbaar met de oude Evoque. De basis van de auto is alleen wel volledig nieuw, waardoor de dimensies anders zijn. De wielbasis is bijvoorbeeld gegroeid met 2,1 centimeter, waardoor er binnen in de auto meer ruimte is. Door slim gebruik te maken van deze extra lengte en gebruik te maken van minimalistisch ontwerp, lijkt deze groei nog groter.

Daarnaast is de bagageruimte vergroot naar 592 liter – een vergroting van 10% ten opzichte van de vorige generatie.

In het ontwerp heeft de Evoque veel trekjes van de vorig jaar gelanceerde Range Rover Velar, hierdoor oogt het geheel strak en modern. Onder andere de LED-koplampen, de dubbele achterlichten en de verzonken deurgrepen zijn overgenomen. Maar alsnog blijft de auto goed herkenbaar als een Evoque.

Het interieur komt nog luxueuzer over. Het is een mogelijkheid om de stoelen met leder te laten bekleden, maar daarnaast zijn er ook vegan en duurzamere opties. Zo kun je kiezen voor een premium Kvadrat wolmix, gemaakt van gerecyclede kunststof flessen. Daarnaast is er een plantaardige optie, de stof Eucalyptus Melange. Deze is gemaakt door reksterke natuurvezel te combineren met polyester. Deze materiaalmixen hebben veel voordelen, zoals de verbeterde temperatuurregeling en het ademend vermogen.

DE RANGE ROVER EVOQUE OP MOTORISCH GEBIED

Niet alleen op het gebied van de bekleding is er ingezet op duurzaamheid, ook op motorisch gebied is dit het geval. De Evoque krijgt een hybride-aandrijflijn – het is voor het eerst dat Land Rover deze mild-hybrid techniek toepast.

Dit systeem slaat de energie op die normaal verloren gaat bij het remmen. Vervolgens wordt deze energie opgeslagen. Bij snelheden tot 17 km/u slaat de motor af wanneer de bestuurder remt. Bij het accelereren wordt de opgeslagen energie vervolgens gebruikt om brandstof te besparen. Door deze oplossing wordt het verbruik en de CO2-uitstoot verminderd.

De benzineversie is standaard een automaat met vierwielaandrijving en een vermogen van 200 pk. Als je meer vermogen wil, kun je dezelfde Si4 motor krijgen met 250 of 300 pk. De dieselmotor heeft een vermogen van 180 pk of 240 pk. Alleen het instapmodel van de diesel is handgeschakeld verkrijgbaar met een voorwielaandrijving en maakt geen gebruik van de hybrid techniek.

NIEUWE TECHNOLOGIEËN VAN DE RANGE ROVER EVOQUE

Standaard komt de Range Rover Evoque met LED-koplampen, LED-achterlichten, licht- en regensensoren, parkeersensoren (voor en achter), cruise control en een 10-inch Touch Pro infotainmentsysteem.

Daarnaast heeft de Range Rover Evoque een aantal baanbrekende nieuwe technologieën beschikbaar. Een voorbeeld daarvan is het Terrain Response systeem. Met dit systeem kun je aanpassen hoe de auto reageert op verschillende soorten terrein. Het systeem optimaliseert de motor, transmissie, differentiëlen en de onderstelsystemen voor de soort ondergrond. Bovendien mag de auto dieper het water in: 600 mm in plaats van 500 mm.

Het off-road rijden wordt ook vergemakkelijkt door de Ground View-technologie. Deze camera’s tonen de situatie onder en vlak voor de auto: de motorkap wordt als het ware onzichtbaar. Deze beelden zijn goed bruikbaar bij het off-road rijden, door deze camera’s zie je precies het terrein onder en voor de auto en kun je bijvoorbeeld om grote stenen heen manoeuvreren. Maar ook in steden of bij het parkeren komt deze technologie van pas.

Verder heeft de auto een slimme achteruitkijkspiegel. De achteruitkijkspiegel kun je met het overhalen van een schakelaar veranderen naar een videoscherm. Op dit videoscherm zie je vervolgens de beelden van de camera die achterop de auto filmt wat er gebeurt. Mocht je dus passagiers of bagage in de auto hebben die het zicht in de achteruitkijkspiegel belemmeren, dan is dat met deze slimme spiegel snel opgelost.

BEN JE NIEUWSGIERIG NAAR DE NIEUWSTE RANGE ROVER EVOQUE?

Vraag een proefrit aan en ervaar de nieuwe Range Rover Evoque

Proefrit aanvraag