Nieuws

De nieuwe Range Rover Sport SV – Celestial Collection

27 juni 2024

  • De Range Rover Sport SV Celestial Collection is een gelimiteerde serie van zorgvuldig gecreëerde, exclusieve uitvoeringen geïnspireerd door mythologie en het heelal.
  • Deze exclusieve collectie wordt aangeboden in een zeer gelimiteerde oplage, in vijf verfijnde en harmonieuze creaties: Gaea, Theia, Io, Vega en Sol.
  • De eerste collectie van het SV Bespoke Design-team bevat specifieke kenmerken waaronder speciaal gecreëerde lakkleuren en afwerkingen, 23 inch velgen, Carbon Ceramic-remsysteem, Carbon Fibre motorkap en unieke symbolen in de zeer luxueus uitgevoerde interieurs.

Range Rover presenteert een exclusieve collectie van bijzonder verfijnde, speciaal gecreëerde Range Rover Sport SV-modellen. De serie biedt een uiterst hoogwaardige en elegante visie op Modern Luxury, geïnspireerd door ‘s werelds oudste verhalen en diepste mysteries.

De Range Rover Sport SV Celestial Collection – de eerste in zijn soort van Range Rover – bestaat uit vijf unieke versies, geïnspireerd door mythologie en het heelal. Van de natuurlijke tinten van ‘Gaea’ tot het felgele exterieur van ‘Sol’ biedt elke variant klanten een unieke en gepersonaliseerde interpretatie van de luxueuze performance-SUV. Dat komt tot uiting in speciaal gecreëerde lakkleuren en unieke inscripties en afwerkingen in het interieur. In Nederland concentreert het aanbod bij de geselecteerde SV-retailers zich op de Range Rover Sport SV Gaea Curation.

DE RANGE ROVER SPORT SV CELESTIAL COLLECTION IN DETAIL

RANGE ROVER SPORT SV GAEA CURATION

Gaea, geïnspireerd door de Griekse mythologie, symboliseert het begin van het leven – de aarde. Deze versie is geïnspireerd door het land en de zee en wordt gekenmerkt door de unieke lakkleur Green Terre Matte. Gaea wordt op en in de Range Rover Sport uitgebeeld met een schuin symbool dat een golf tegen land voorstelt. De uitlaateindstukken in Satin Forged Carbon Fibre in combinatie met een Cabon Ceramic-remsysteem met remklauwen in Carbon Bronze creëren een moderne, natuurlijke uitstraling. Het dak en de buitenspiegelkappen zijn uitgevoerd in Narvik Black. Het geheel wordt gecompleteerd door minutieus ontworpen badges met een Graphite Atlas binnenzijde en een Narvik Black omlijsting.

Voor het interieur zijn twee kleurenthema’s beschikbaar. De ene biedt een combinatie van Caraway Windsor lederen bekleding met de achterzijde van de voorstoelen in Kvadrat steelcut wolmix, Natural Brown Silver Birch houten interieurafwerking en ton-sur-ton stiknaden. Het andere thema biedt een ledervrij interieur in Ebony en Cinder Grey, met een bijpassend stuurwiel en Natural Black-Silver Birch houten interieurafwerking.

RANGE ROVER SPORT SV THEIA CURATION

Voortbouwend op het mythologische thema is Theia – dochter van Uranus en Gaea – geassocieerd met zicht en glinsterend licht. In het interieur is een symbool in hoogglans Grand Black te vinden op de hoofdsteunen en de console, dat zicht en licht vertegenwoordigt. Het thema komt op vele manieren terug, inclusief Theia’s waakzame oog, de kraters van de maan of een sterrenbeeld. Het zorgvuldig samengestelde interieur is naar wens uitgevoerd in Ebony en Ecru Windsor lederen bekleding, met de achterzijde van de voorstoelen in Kvadrat steelcut wolmix, of in Ebony en Pimento Windsor lederen bekleding, met vloermatten met contrasterende stiknaden in Pimento. De afwerking van de middenconsole in Satin Forged Carbon Fibre schittert prachtig in het licht.

Het exterieur – uitgevoerd in de warm getinte lakkleur Ilmenite Grey Satin met een vleugje metallic schilfers is geïnspireerd door de maan. Verder is de Range Rover Sport SV Theia Curation uitgerust met 23 inch gesmede lichtmetalen velgen in Champagne Gold en een Carbon Ceramic-remsysteem met remklauwen in Black.

RANGE ROVER SPORT SV IO CURATION

Io, het meest vulkanisch actieve hemellichaam in ons zonnestelsel, inspireerde het Range Rover SV Bespoke Design-team tot een markante, heldere oranje lakkleur: Cyllene Gloss. Deze kleur doet denken aan het oppervlak van Io dat voortdurend vulkanische veranderingen ondergaat, zoals wordt weerspiegeld door de schitterende lakafwerking wanneer de auto vanuit verschillende hoeken wordt bekeken. Het exterieur wordt gecompleteerd door uitlaateindstukken in Gloss Twill Carbon Fibre, ‘RANGE ROVER’ woordmerk in Carbon Fibre en een motorkap in contrasterend Gloss Twill Carbon Fibre. De 23 inch velgen in Gloss Twill Carbon Fibre worden aangevuld door een Carbon Ceramic-remsysteem met remklauwen in Silver. Voor het interieur is er keuze uit een combinatie van Ebony en Lunar Windsor leder, 3D gebreide stoelbekleding en afwerking in Satin Twill Carbon Fibre voor de achterzijde en details van de voorstoelen.

Klanten kunnen ook kiezen voor een extra onderscheidende interieurstijl in Ebony en Rosewood die harmonieus samengaat met het sprankelende exterieur. Hierbij is het interieur uitgevoerd met Rosewood leder voor de stoelen, middenconsole en armleuningen in de portieren, aangevuld met een interieurafwerking in Satin Twill Carbon Fibre.

RANGE ROVER SPORT SV VEGA CURATION

Voor de Range Rover Sport SV Vega Curation is een exclusieve blauwe lakkleur ontwikkeld, geïnspireerd door het licht van een uitzonderlijk heldere ster uit het Lyra-sterrenbeeld met veel blauw in zijn spectrum. De naam Vega is afgeleid van het Arabische al-nasr al-wāqiʽ, wat letterlijk ‘de neerstrijkende adelaar’ betekent. Dit wordt op de auto uitgebeeld met het symbool van neerwaartse vleugels. De lakkleur Verrier Blue is een eerbetoon aan de Franse astronoom Urbain La Verrier die wiskundig de locatie van Neptunus voorspelde. Het exterieur wordt ook gekenmerkt door de motorkap in contrasterend Gloss Twill Carbon Fibre en door dezelfde uitvoering van het ‘RANGE ROVER’ woordmerk, de uitlaateindstukken en de 23 inch velgen. De remklauwen van het Carbon Ceramic-remsysteem zijn uitgevoerd in Nano Yellow.

Er zijn twee interieuropties beschikbaar, te beginnen met Light Ebony en Perlino lederen stoelbekleding met het symbool op de hoofdsteunen, aangevuld met afwerking in Natural Cream Ash Burr houtfineer voor de bekerhouders. De andere optie bestaat uit ledervrije bekleding in Raven Blue en Ebony met ton-sur-ton stiknaden, vloermatten met een omboording in Raven Blue en donkere interieurafwerking in Natural Black Birch houtfineer. In beide gevallen is de achterzijde van de voorstoelen uitgevoerd in Ebony Kvadrat Steelcut wolmix.

RANGE ROVER SPORT SV SOL CURATION

De Range Rover Sport SV Sol Curation is geïnspireerd op de zon, die altijd heeft gediend als een krachtig symbool van leven en goddelijkheid. Sol is visueel opvallend en inspirerend en toont de kracht van de zon met zijn onvergelijkbare lakkleur Aurora Yellow – een eerbetoon aan het Aurora Borealis noorderlicht, met zijn bijzondere groengele kleuren.

Bij deze uitvoering van de Range Rover Sport zijn tevens het dak en de buitenspiegelkappen  uitgevoerd in Gloss Narvik Black, terwijl andere exterieurdelen en de uitlaateindstukken zijn uitgevoerd in Satin Forged Carbon Fibre. De unieke uitstraling wordt versterkt door de 23 inch gesmede velgen in Black en het Carbon Ceramic-remsysteem met remklauwen in Blue Nebula. De twee configuraties voor het interieur bieden een combinatie van Navy Windsor lederen bekleding met contrasterende stiknaden in Light Cloud en bijpassende vloermatten, of ledervrije Ebony bekleding met contrasterende stiknaden in Nano Yellow en achterzijde en details van de voorstoelen in Satin Forged Carbon Fibre.

Bron: https://jlrnewsroom.media/nl-nl/de-nieuwe-range-rover-sport-sv-celestial-collection/
Contact opnemen