Nieuws

Kimman Hillegom

20 november 2022

Sinds 1884 heeft Kimman een bijzondere band met Haarlem. Hier zijn we begonnen en hebben we geruime tijd onze dienstverlening kunnen uitoefenen. Na 138 jaar hebben we echter afscheid moeten nemen van deze prachtige stad en zijn we ons gaan vestigen in de mooie omgeving van Hillegom. Lees hieronder de tijdlijn van onze geschiedenis en bekijk onze trots aan de Haarlemmerstraat 36.

Lees op deze pagina meer over de geschiedenis en digitale impressies

We zijn op zoek naar getalenteerde individuen om ons team te versterken : bekijk hier alle vacatures

 

WIJ ZIJN GEOPEND!

Dames en heren,

Na een lange periode hard werken zijn we erg blij om dit nieuwe hoofdstuk met u te kunnen delen. Onze nieuwe ruimte biedt ons de mogelijkheid om onze producten en diensten uit te breiden en onze waardevolle klanten nog beter van dienst te zijn. Wij bieden u een comfortabele omgeving voor het kopen en onderhouden van uw auto. Bovendien bieden wij een uitgebreide selectie van de nieuwste modellen en betrouwbare gebruikte auto’s.

Wij nodigen u uit om ons nieuwe pand te bezoeken en te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen.

Bekijk openingstijden

 

Voorgaande updates:

UPDATE 24-08-2022

De verbouwing aan het voormalig Ford museum loopt volgends planning. Ons nieuwe onderkomen in Hillegom beslaat 2.500 m2 en zal worden ingericht als een state of the art showroom met de meest moderne technologieën conform de richtlijnen van de Jaguar Land Rover fabriek. De zeer ruime showroom biedt plaats aan zowel nieuwe als jong en exclusieve gebruikte automobielen.

Een compleet nieuwe werkplaats met een totale grote van 1.000 m2 wordt voorzien van 10 werkplekken met high-end apparatuur en een professionele wasstraat.

De nieuwe locatie is zeer centraal gelegen in ons verzorgingsgebied en beschikt over een ruime parkeergelegenheid. Daarnaast zullen wij u blijven voorzien in onze huidige haal- en breng service om er zeker van te zijn dat wij u zo goed mogelijk kunnen bedienen.

UPDATE 23-02-2022

Hillegom – Autobedrijf Kimman kan aan de slag in het voormalige Ford Museum in Hillegom. De bestuursrechter heeft een bezwaar van een van de buren tegen de vergunning die de gemeente aan Kimman had verleend ongegrond verklaard.

Dit betekent dat het bedrijf de mededeling die al enkele maanden op een informatiespandoek bij het gebouw aan de Haarlemmerstraat staat – ’Hier komt Kimman – Opening zomer 2022’ – kan waarmaken. „We zijn heel blij met de beslissing van de rechter. We gaan nu volle kracht vooruit met de verbouwing en het plan is nog altijd om voor de bouwvak open te gaan”, zegt Jim Kimman, een van de directieleden van het familiebedrijf.

Kimman is dealer van luxe auto’s als Jaguar, Land Rover en Range Rover. Hillegom wordt na Amsterdam de tweede vestiging van het bedrijf.

Voornaamste bezwaar van de buur die naar de rechter stapte, was dat de komst van Kimman tot ’een forse toename’ van de verkeersdrukte op de Haarlemmerstraat zou leiden. Dat zou ’een behoorlijke verhoging’ van de geluidsoverlast veroorzaken en hinder van auto’s die voor zijn deur stoppen voordat zij linksaf het terrein opdraaien.

De rechter wijst dit af. De ervaring in Amsterdam leert dat Kimman als dealer in het hogere segment per dag zo’n 110 bezoekers (klanten en personeel) over de vloer krijgt, wat heen en terug tot 220 autobewegingen leidt. En dat is minder dan het verkeer dat het Ford Museum genereerde. Volgens de rechter stond de gemeente Hillegom dan ook in haar recht toen ze Kimman een vergunning verstrekte.

De opening van de vestiging in Hillegom vervult een wens van Kimman om terug te keren in de Haarlemse regio. Het autobedrijf zat meer dan een eeuw in de stad. De laatste decennia aan de Schipholweg, op de plek waar eerder deze maand een nieuwe Albert Heijn openging. Om plaats te maken voor de supermarkt verhuisde Kimman in 2020 naar Amsterdam, maar het plan om met een tweede vestiging in de Haarlemse contreien terug te keren, was er toen al.

De geschiedenis van het familiebedrijf ademt Haarlem. Meer dan een eeuw geleden, in 1919, werd in de stad de eerste Kimman-autogarage geopend. En de historie voert zelfs nog verder terug, want al in 1884 begon de (bet)overgrootvader van de huidige directie in Haarlem een bedrijf dat rijtuigen bouwde. Bij Kimman staan nu de vierde en vijfde generatie aan het roer: Joost Kimman en zijn zonen Jim en Mike.

Kimman huurt overigens niet het volledige onderkomen van het voormalige museumgebouw, maar wel een belangrijk deel ervan. Ook een gedeelte van het parkeerterrein wordt gehuurd. De grondeigenaar heeft ook plannen om op het enorme perceel een paar villa’s te bouwen.

Met de komst van Kimman komen er na vijf jaar leegstand weer glimmend gepoetste auto’s te staan in het gebouw. Alleen nu geen oldtimers maar splinternieuwe bolides. Het Ford Museum toonde net geen twintig jaar lang de privéverzameling Ford-automobielen van Hillegommer Piet den Hartogh, de grootste collectie klassieke Fords ter wereld. In maart 1997 opende het museum zijn deuren, op 1 december 2016 ging het weer dicht. Een dalend aantal bezoekers en het ontbreken van opvolging waren de belangrijkste redenen voor de familie Den Hartogh om het museum op te doeken.

Bron: Haarlems Dagblad

Maak een afspraak in de showroom

Werken in Hillegom

We zoeken enthousiaste individuen om ons team in Hillegom te versterken.