Nieuws

Land Rover viert 35 jaar Discovery met jubileumuitvoering en krachtige nieuwe motor

09 juli 2024

  • Nieuwe Defender OCTA is krachtigste en meest dynamische Defender ooit, met ongeëvenaarde capaciteiten en prestaties op de weg en offroad.
  • 4.4 liter Twin Turbo V8 met mild hybrid-technologie, goed voor 467 kW (635 pk), 750 Nm1 koppel en acceleratie van 0-100 km/h in slechts 4,0 seconden.
  • Defender OCTA met zeldzame combinatie van extreme robuustheid en luxe, intelligente wielophanging, versterkt onderstel en speciale OCTA Mode voor baanbrekende prestaties op een breed scala aan ondergronden.
  • Exclusieve uitvoering Defender OCTA Edition One met zorgvuldig samengestelde specificatie, exclusieve lakkleuren en Chopped Carbon Fibre-details voor eerste productiejaar.

De Defender OCTA is het nieuwe vlaggenschip van het originele Britse avonturenmerk Defender. Het betreft de meest robuuste, capabele en luxueuze uitvoering in de onstuitbare 4×4-familie, die de capaciteiten van de Defender 110 naar een ongeëvenaard niveau tilt.

Met zijn 4.4 liter Twin Turbo V8-motor met mild hybrid-technologie, die 467 kW (635 pk) vermogen en 750 Nm1 koppel produceert, is de OCTA ook de krachtigste Defender ooit. De extreme aandrijflijn maakt een acceleratie van 0-100 km/h in 4,0 seconden mogelijk. Ingrijpend aangepaste onderstelcomponenten met innovatieve technologieën, waaronder 6D Dynamics-wielophanging, tillen de dynamische capaciteiten daarbij naar nieuwe hoogten.

Daarnaast is het design robuuster en stoerder dan ooit, met een uitgesproken karakter. De rijhoogte is verhoogd, terwijl de grotere spoorbreedte tot uiting komt in de grotere en uitgebouwde wielkasten. Nieuw ontworpen bumpers zorgen voor grotere aan- en afrijhoeken, terwijl de robuuste bodembescherming het vertrouwen biedt om ruig terrein te verkennen. Bovendien kan hij dieper waden dan welke Defender ook, zelfs tot één meter diep.

Mark Cameron, Managing Director Defender, zegt: “With New Defender OCTA we have been able to unlock the full potential of Defender. It is the very definition of breadth of capability, and a testament to what we can achieve utilising the very best technologies and talents within our engineering division. With its powerful V8 engine, ground-breaking 6D Dynamics suspension technology, exquisite finishes and unique detailing, it is rare, incredibly tough and inherently desirable.”

De naam van de nieuwe Defender OCTA is afgeleid van het sterkste en meest begeerde mineraal op aarde, diamant, en van diens achtkantige vorm. Deze vorm vormde ook de inspiratie voor het speciale embleem van dit  vlaggenschip van de Defender familie. Dit embleem, dat is aangebracht op elk Signature Graphic-paneel, toont een omcirkeld diamantsymbool dat is uitgevoerd als een diamant in Gloss Black op een gefreesde en straalde schijf van titanium.

Het robuuste en luxueuze karakter van de Defender OCTA komen optimaal tot uiting in de Edition One, die beschikbaar is gedurende het eerste productiejaar. Deze introductieversie biedt een zorgvuldig samengestelde uitrusting en is afgewerkt in de exclusieve nieuwe lakkleur Faroe Green.  Het interieur is voorzien van nieuwe details in Chopped Carbon Fibre en uitgevoerd met stoelbekleding in naadloos gebreid Ultrafabrics™ polyurethaan in Khaki en Ebony. Ook kenmerkend zijn de 20 inch gesmede lichtmetalen velgen met all-terrain banden of speciaal ontwikkelde Advanced All-Terrainbanden (optie).

ONGEËVENAARDE PRESTATIES

De nieuwe Defender OCTA staat garant voor buitengewone prestaties. Zijn 467 kW (635 pk) sterke 4.4 liter Twin Turbo V8-motor met mild hybrid-technologie is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie met hoge en lage gearing. In combinatie met 22 inch lichtgewicht lichtmetalen velgen en all-season banden bedraagt de topsnelheid van de OCTA 250 km/h (begrensd). Met een maximumkoppel van 750 Nm1 (800 Nm in Dynamic Launch Mode) vanaf 1.800 t/min is de Defender OCTA in staat om van 0-100 km/h te accelereren in slechts 4,0 seconden.

ONGEKENDE CAPACITEITEN EN DUURZAAMHEID

De dynamische capaciteiten van de Defender OCTA reiken uiterst ver. Dat is mede te danken aan de nieuwe hydraulisch aangestuurde 6D Dynamics-ondersteltechnologie – een primeur op een Defender – en uitgebreide aanpassingen aan de onderstelgeometrie. Het unieke is dat de Defender OCTA is ontworpen om evenveel rijplezier te bieden op de weg als offroad, zonder compromissen.

Voor superieure bodemvrijheid en stabiliteit is de bodemvrijheid van de Defender OCTA met 28 mm toegenomen en de spoorbreedte met 68 mm. Langere en sterkere draagarmen en unieke, actieve schokdempers met aparte accumulators zijn toegepast om ongeëvenaard vertrouwen en controle op elk terrein te garanderen. Bestuurders kunnen daarbij rekenen op maximale wieluitslagen tijdens offroad-rijden én minder rolbewegingen op verharde wegen. De Defender OCTA is ook uitgerust met een verbeterd remsysteem met 400 mm remschijven met Brembo-remklauwen op de vooras. Verder biedt hij de snelste stuuroverbrengingsverhouding van elke Defender tot nu toe, voor directe en precieze stuurreacties.

Vanwege de uitzonderlijke capaciteiten en robuustheid van de Defender OCTA was het ontwikkelingsteam genoodzaakt een specifiek test- en ontwikkelingsprogramma op te stellen met meer dan 13.960 extra tests – onder meer gericht op betrouwbaarheid en uithoudingsvermogen bij hoge snelheid, zowel on- als offroad.

Jamal Hameedi, Director of SVO, JLR, zegt: “Our high-performance experts have achieved the impossible with Defender OCTA, working tirelessly over the past three years to create the most capable Defender ever made – regardless of which surface it is enjoyed on. They have re-engineered components throughout the vehicle to ensure Defender OCTA is the perfect companion for epic adventures anywhere on the planet.”

Hydraulisch gekoppelde, continu variabele, semi-actieve schokdempers elimineren de rol- en duikbewegingen van de carrosserie vrijwel volledig. Het 6D Dynamics-systeem draagt daarnaast ook bij aan het ongekende niveau van comfort en verfijning. Op ruw terrein maakt 6D Dynamics grotere verticale wielbewegingen mogelijk en kan het nog extremere obstakels overwinnen.

De volledige capaciteiten van de nieuwe Defender OCTA – die automatisch detecteert op welk type ondergrond hij rijdt en zijn dynamische instellingen dienovereenkomstig optimaliseert – zijn verder te benutten via de verbeterde rijmodi. Behalve de standaard Comfort Mode biedt Dynamic Mode een ultieme, prestatiegerichte rijbeleving op de weg, waarbij de instellingen van besturing, gaspedaalrespons en wielophanging met één druk op de knop zijn te wijzigen.

Door de knop langer ingedrukt te houden, wordt de OCTA Mode geactiveerd. Dit is de eerste speciale offroad-rijmodus van Defender met een prestatiegericht karakter. Deze modus is speciaal ontwikkeld om ultieme controle en vertrouwen van de bestuurder te waarborgen en biedt zelfs een Offroad Launch Control-functie voor de snelst mogelijke acceleratie op losse ondergrond. Gecombineerd met de traction control settings, TracDSC of DSC uit, activeert OCTA Mode ook een unieke Offroad ABS-kalibratie voor optimale remprestaties op losse ondergrond.

Voor meer technische offroad-manoeuvres blijven de bekende Terrain Response-modi van Defender binnen handbereik, met specifieke kalibraties voor Zand, Modder en Sporen, Gras/Grind/Sneeuw en Rotsen/Kruip. Daarbij kan de bestuurder ook rekenen op ondersteuning van offroad-rijhulpmiddelen, zoals de ‘doorzichtige’ motorkap van ClearSight Ground View3 dat een virtueel zicht op voorwielen en ondergrond  mogelijk maakt met weergave op het touchscreen.

ZELFVERZEKERDE UITSTRALING

De imposante uitstraling en de all-terrain-focus van de Defender komen nog krachtdadiger uit de verf bij de Defender OCTA. Zo is hij leverbaar met de grootste velgen (22 inch) ooit gemonteerd op een productie-Defender en Goodyear Advanced All-Terrain-banden die speciaal zijn ontwikkeld voor dit model. Om de montage van deze wielen mogelijk te maken, moesten de wielkasten worden vergroot. Samen met de voor offroad-rijden geoptimaliseerde voorzijde staat de Defender OCTA extra zelfverzekerd op zijn wielen.

Het unieke ontwerp van de grille zorgt voor een betere luchtstroom onder de motorkap en een nieuwe achterbumper integreert vier uitlaatuitstukken van het actieve uitlaatsysteem. Andere kenmerken zijn de robuuste bodembescherming inclusief een van aluminium gemaakt skidplate aan de voorzijde in de kleur Graphite en de zichtbare sleepogen voor en achter in Phosphor Bronze.

Het kleurenpalet van Defender OCTA omvat twee nieuwe, exclusieve premium lakkleuren: Petra Copper en Faroe Green. Daarnaast zijn ook de kleuren Carpathian Grey en Charente Grey beschikbaar. Bij elke Defender OCTA zijn het dak en de achterdeur uitgevoerd in Narvik Black. Klanten kunnen hun auto personaliseren met een optionele matte beschermfolie voor extra bescherming van de carrosserie. De folie benadrukt ook het onderscheidende silhouet en de verfijnde oppervlakken.

De lakkleur Faroe Green is exclusief beschikbaar op de Defender OCTA Edition One, evenals de details in Chopped Carbon Fibre. Deze zeer onderscheidende afwerking met gerecyclede materialen is te vinden in het woordmerk op de motorkap, bij de omlijstingen van de side vents in de spatborden en de louvres in de motorkap, op de rugleuningen van de voorstoelen en op de middenconsole.

BOEIEND EN ZINNENPRIKKELEND INTERIEUR

Binnenin onderscheidt de nieuwe Defender OCTA zich door zorgvuldig samengestelde materiaalcombinaties. Voor de stoelbekleding zijn twee zeer duurzame Ultrafabrics™ polyurethaan-opties beschikbaar, met een 30% lager gewicht dan traditioneel leder. Deze naadloos gebreide stoelbekleding heeft een minimalistische uitstraling en is standaard op de Defender OCTA Edition One, uitgevoerd in Khaki en Ebony. Voor de ‘standaard’ Defender OCTA is een nieuwe stoelbekleding in Semi-Aniline leder in Burnt Sienna standaard, gecombineerd met details in Kvadrat™-wolmix in Ebony. Als alternatief kan elke Defender OCTA worden uitgerust met Ultrafabrics™ polyurethaan in Light Cloud en Lunar, of Semi-Aniline leder in Ebony.

Voorin heeft de Defender OCTA geheel nieuwe Performance-stoelen met extra zijdelingse steun en geïntegreerde hoofdsteunen. Ook nieuw in de Defender is de Body and Soul Seat-audiotechnologie. Deze technologie is ontwikkeld in samenwerking met muziekexperts SUBPAC en de Coventry University en maakt het mogelijk dat bestuurder en voorpassagier de muziek niet alleen kunnen horen, maar ook voelen. Er zijn daarnaast zes wellness-programma’s beschikbaar om inzittenden te helpen ontspannen of om de cognitieve respons tijdens het rijden te stimuleren, afhankelijk van hun voorkeur.

De orderboeken voor de nieuwe Defender OCTA openen deze zomer, met een indicatieve prijs vanaf € 275.000. De Edition One die beschikbaar is in het eerste productiejaar van de Defender OCTA, heeft een indicatieve prijs vanaf € 295.000. Dit nieuwe, hoogwaardige, all-terrain vlaggenschip beleeft zijn publieke en dynamische debuut tijdens het Goodwood Festival of Speed, van 11 tot en met 14 juli 2024.

 

 

Bron: https://jlrnewsroom.media/nl-nl/nieuwe-defender-octa-heer-en-meester-on-en-offroad/#fotos

Contact opnemen