Nieuws

Onthulling baanbrekende Defender OCTA op 3 juli

25 april 2024

  • Defender OCTA, de nieuwe high-performance offroad-alleskunner, wordt onthuld op 3 juli 2024.
  • Indrukwekkende preview-evenementen over de hele wereld bieden klanten de mogelijkheid om hun baanbrekende V8 Twin Turbo Defender OCTA al voor de onthulling te reserveren en naar wens samen te stellen.
  • Potentiële klanten voor een van de eerste Defender OCTA exemplaren voor Nederland kunnen nu contact opnemen met hun dealer om zich aan te melden voor het Defender Elements preview-evenement in Dusseldorf, Duitsland.

De nieuwe Defender OCTA is de high-performance offroad-alleskunner van het avontuurlijke Britse merk. Het model wordt onthuld op 3 juli 2024, voorafgegaan door verschillende exclusieve preview-evenementen voor klanten.

Nog voor de wereldpremière kunnen belangstellende kopers van een van de eerste Defender OCTA-exemplaren zich aanmelden  voor een van de zeven exclusieve Defender Elements preview-evenementen. Voor Nederlandse klanten zal dit event plaatsvinden in Dusseldorf, Duitsland.

Dit preview-evenement biedt klanten het voorrecht om zich als eerste te registreren voor de meest robuuste, capabele en luxueuze Defender ooit. In een ontspannen en informele setting kunnen zij hun Defender OCTA alvast naar wens samenstellen. Tijdens het besloten preview-evenement komen alle innovaties aan bod die de extreme offroad-prestaties van de Defender OCTA mogelijk maken, zoals de bekroonde1 6D Dynamics-ondersteltechnologie. Er is een presentatie over de gekozen luxueuze materialen, evenals over de opvallende designelementen van ex- en interieur en de vele personaliseringsmogelijkheden.

Mark Cameron, Managing Director van Defender, zegt: “Defender OCTA will be synonymous with mastering epic adventures in heightened luxury. That adventure starts with the Defender Elements events. Each venue and experience reflects the iconic Defender DNA in an authentic and original way and I can’t wait to welcome the first clients to begin their Defender OCTA journeys with us.”

De Defender OCTA met V8 Twin Turbo mild-hybrid benzinemotor biedt ongeëvenaarde prestaties, comfort en verfijning, zowel op de weg als offroad. Hij is dan ook onderworpen aan het meest extreme test- en ontwikkelingsprogramma in de historie van de Defender.

De ingenieurs van de Defender OCTA hebben meer dan 13.960 tests uitgevoerd, naast het standaard Defender testprogramma. High-performance eigenschappen en uithoudingsvermogen zijn beproefd op de Nürburgring Nordschleife in Duitsland, het natte asfalt van Ladoux in Frankrijk, het ijs in Zweden, zware rallyparcours in Lastours in Frankijk, woestijnen in Dubai en de rotsen van Moab in de Verenigde Staten. De Defender OCTA bedwong ook alle extreme trails van het legendarische Eastnor testterrein in het Verenigd Koninkrijk.

Om het programma aanschouwelijk te maken, is een film gemaakt die de vele locaties en uitdagende terreinen toont die de ingenieurs van de Defender OCTA de afgelopen drie jaar hebben bezocht. De beelden maken duidelijk dat de Defender OCTA met recht het meest robuuste en capabele model is van de Defender familie.

Potentiële klanten die interesse hebben in een van de eerste Defender OCTA-exemplaren kunnen zich bij ons aanmelden.

1Winnaar 2024 AJAC Innovation Award in de categorie Technical

Bron: https://jlrnewsroom.media/nl-nl/onthulling-baanbrekende-defender-octa-op-3-juli-voorafgegaan-door-exclusieve-preview-voor-klanten/#fotos

Contact opnemen