Jaguar F-Type

De vernieuwde Jaguar F-Type is nog sneller en moderner, van binnen en van buiten. Bovendien geven de vier- en achtcilinder motoren het model meer kracht dan het origineel.

Vanaf
€ 101.641,-
  • 300
    PK
  • 233
    LITER
  • 2
    ZITPLAATSEN

Jaguar F-type

De Jaguar F-Type is vernieuwd. Maar wat is er precies nieuw aan en waarom moet u dit nieuwe model overwegen?

De nieuwe Jaguar F-Type ziet er van binnen en buiten sneller en moderner uit. Daarnaast is het vernieuwde model voorzien van vier- en achtcilinder motoren die hem meer kracht geven dan het origineel. De liefhebber zal de subtiele aanpassingen verwelkomen en tegelijkertijd tevreden de oorspronkelijke kwaliteiten van de ‘oude’ F-Type terug herkennen.

De vernieuwde F-Type kan met recht een interessante en waardige opvolger worden genoemd van de auto waar we in 2013 voor het eerst kennis mee maakten. Lees hier hoe de nieuwe F-Type nog beter toegerust is op een mooie toekomst, met u achter het stuur.

HET DESIGN VAN DE NIEUWE JAGUAR F-TYPE

Wat natuurlijk als eerste opvalt, zijn de looks van de nieuwe F-Type. Vanzelfsprekend zijn hier nog steeds de strakke, aerodynamische lijnen en krachtige carrosserie in te herkennen. Er was immers al een sterke basis om op voort te bouwen met de verkiezing van de F-Type tot World Car Design of the Year in 2013. Maar de nieuwe F-Type is toch duidelijk anders.

GESLAAGDE FACELIFT

Aan de voorzijde heeft de nieuwe F-Type zonder twijfel de grootste verandering ondergaan. Het model oogt nu nóg aerodynamischer en de neus lijkt lager te liggen, wat de auto sneller doet ogen. De schelpvormige motorkap is lang en fraai afgerond.

STRAKKE KOPLAMPEN

De koplampen vormen een wereld van verschil met de oude variant en bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van de nieuwe F-Type. Waar deze voorheen nog afgerond waren en hoog op de neus waren geplaatst, zien de nieuwe koplampen er vlijmscherp uit. In strakke diagonale lijnen lopen ze langs de motorkap, als ogen die zijn dichtgeknepen voor focus op de weg op hoge snelheid. Hiermee volgen ze de aerodynamische lijnen van de F-Type en als gevolg ziet de auto er sneller, assertiever en krachtiger uit.
Deze zogenoemde ‘J-blade’ koplampen zijn zeer functioneel, dankzij de heldere Pixel LED-technologie met dynamische richtingaanwijzers.

STERKE NEUS EN KAKEN

De voorbumper van de F-Type staat voor kracht en snelheid. De twee luchtinlaten zijn breed en bevinden zich laag in de neus. Dit maakt ze zowel efficiënt als bijzonder fraai. Hier tussenin vinden we de prominente grille, die niet extreem anders is. Wel is hij groter en ontdaan van de horizontale dwarsbalk bedoeld voor het kenteken. Bovendien ligt de grille dankzij de gewelfde motorkap en staat deze fraai op een lijn met de koplampen. Luchtinlaten in het voorspatbord en de motorkap benadrukken dat de nieuwe F-Type harder wil gaan dan ooit.