Nieuws

DE RANGE ROVER FIFTY, EEN ICOON WORDT 50

25 juni 2020

Vijftig jaar geleden, op 17 juni 1970, werd de autowereld verrijkt met een revolutionair model. De Range Rover was Land Rovers baanbrekende oplossing om op ruig terrein én op de weg geweldige prestaties en een grote mate van comfort te leveren.

DE RANGE ROVER FIFTY, EEN ICOON WORDT 50

Vijftig jaar geleden, op 17 juni 1970, werd de autowereld verrijkt met een revolutionair model. De Range Rover was Land Rovers baanbrekende oplossing om op ruig terrein én op de weg geweldige prestaties en een grote mate van comfort te leveren.

Om dat jubileum te vieren heeft Land Rover de speciale, gelimiteerde Range Rover Fifty op de markt gebracht. Deze must-have voor elke terreinwagenfanaat is het summum van luxe en tijdloze details. Het exclusieve model is verkrijgbaar als Standard of Long Wheelbase, in verschillende fraaie exterieurkleuren waaronder de drie originele ‘Heritage-kleuren’ en met benzine-, diesel- of plug-in hybride motor.

De Range Rover Fifty wordt zeer gelimiteerd op de markt gebracht. Met slechts 1.970 modellen wereldwijd moet u er snel bij zijn als u deze unieke auto op uw naam wilt schrijven. Lees hier dus snel alles wat u moet weten over de Range Rover Fifty.

DE OORSPRONG VAN DE RANGE ROVER FIFTY

De introductie van de Range Rover in 1970 betekende een doorbraak voor rijders van terreinwagens. Het was een van de eerste luxe SUV’s op de Europese wegen, een die zich evenzeer thuis voelt op het platteland als in de stad. In de afgelopen vijftig jaar is Range Rover uitgegroeid tot een begrip in de autowereld, die staat voor grenzeloze klasse en onbegrensde capaciteiten.

Land Rover heeft inmiddels een breed aanbod aan Range Rovers ontwikkeld. Zo zijn er de succesvolle Range Rover Sport, Range Rover Velar en Range Rover Evoque, maar de solide basis is gelegd door de originele Range Rover. Dat dit model al zo lang meegaat en onverminderd populair is, is natuurlijk reden voor een feestje.

DE UNIEKE EIGENSCHAPPEN VAN DE RANGE ROVER FIFTY

De eerste Range Rover veroverde de wereld door zowel uit te blinken op de weg als op ruig terrein. Maar daarnaast was het ook een geweldig staaltje autodesign. Niet voor niets is het tijdloze eerste ontwerp nog zo duidelijk terug te zien in de huidige vierde generatie.

De Range Rover Fifty geeft u het beste van beide werelden. Met de exclusieve Range Rover Autobiography als basis is de jubileumeditie genereus verrijkt met luxe details en adembenemende stijlopties. Daarnaast ontleent hij zijn kracht aan een motor van fenomenale klasse.

Er kan geen twijfel bestaan het unieke karakter van de Range Rover Fifty. Aan de binnen- en buitenkant komt meermaals het speciale ‘Fifty’-opschrift terug, persoonlijk ontworpen door Gerry McGovern, Chief Creative Officer bij Land Rover.

Bovendien is de Range Rover Fifty verkrijgbaar in verschillende configuraties. Zo is er de keuze uit vier fraaie exterieurkleuren, namelijk Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba en Santorini Black. Maar nóg exclusiever zijn de drie originele Heritage-kleuren Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White. Ook is de auto standaard voorzien van exterieuraccenten in Auric Atlas en speciaal ontworpen 22 inch velgen.

De Range Rover Fifty is verkrijgbaar met een reguliere of verlengde wielbasis. Land Rover stelt deze unieke uitvoering tevens beschikbaar met drie verschillende motoren, benzine, diesel of Plug-in Hybrid P400e.

MEER RANGE ROVER?

Natuurlijk zijn er behalve de Range Rover Fifty nog veel meer aantrekkelijk geprijsde, heerlijk rijdende Range Rovers en Land Rovers. Lees hier alles over terreinwagens en de belangrijke rol van de Range Rover in de geschiedenis.

Bekijk vooral ook ons aanbod aan Range Rovers online of bezoek onze vestiging in Amsterdam of Haarlem voor een nadere kennismaking. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie, een offerte of een proefrit.