Nieuws

Defender Octa: een nieuwe high-performance alleskunner

26 maart 2024

  • Het avontuurlijke Britse merk Defender introduceert een nieuwe, high-performance offroad-alleskunner.
  • Nieuwe Defender OCTA is krachtigste Defender ooit, met V8 Twin Turbo-motor.
  • 6D Dynamics onderstel met antiduik- en antirolcontrole zorgt voor uitstekende terreincapaciteiten.
  • Reeks Defender Elements-evenementen bieden een exclusief voorproefje voor potentiële Defender OCTA-klanten.

Het originele avontuurlijke Britse merk Defender introduceert in 2024 een nieuwe, high-performance offroad-alleskunner: de nieuwe Defender OCTA.

Het nieuwe Defender vlaggenschip is het meest robuuste, capabele en luxueuze model van het programma en verkent nieuw terrein voor het merk.

Mark Cameron, Managing Director Defender, zegt: “Defender has been synonymous with all-terrain capability with a bloodline tracing back to the Series 1 in 1948. New Defender OCTA will take this to another level, with a dramatic stance, innovative technology and unparalleled attention to detail. With astounding performance and a bold new attitude, it will enable our clients to master epic adventures in heightened luxury.”

De Defender OCTA is uitgerust met een V8 Twin Turbo mild hybrid-benzinemotor en toonaangevende 6D Dynamics-wielophanging met luchtvering. Zo zijn extreme prestaties op ieder terrein gegarandeerd.

Voor het eerst is de Defender leverbaar met 6D Dynamics, dat ongeëvenaarde prestaties mogelijk maakt op het gebied van rijgedrag, comfort en rust aan boord. Zowel op de weg als offroad.

De hydraulisch gekoppelde 6D Dynamics-technologie omvat onder meer een innovatieve controle van duik- en rolbewegingen van de carrosserie. Daardoor blijft de carrosserie vrijwel horizontaal tijdens accelereren, remmen en in bochten. Dankzij de geoptimaliseerde onafhankelijke wielophanging vormt het meest uitdagende offroad-terrein geen belemmering.

De naam OCTA is geïnspireerd op de octaëdervorm van een diamant en benadrukt daarmee de luxe aan boord van de auto. Diamant is het hardste natuurlijke materiaal op aarde en staat bekend om zijn zeldzaamheid. Een nieuw, omcirkeld diamantlogo symboliseert het nieuwe Defender topmodel. De OCTA is voorzien van verschillende modelspecifieke interieur- en exterieurcomponenten, zoals een diamantsymbool in Gloss Black in een gefreesde en gezandstraalde titaniumschijf op ieder Signature Graphic-paneel. De keuze voor titanium komt voort uit de natuurlijke robuustheid van het materiaal en de bestendigheid tegen de elementen.

Mark Cameron, zegt: “The Defender OCTA name and signature graphic are representative of the vehicle’s strength, resilience and desirability – inspired by the vehicle’s diamond-like tough luxury credentials. The new signature graphic is particularly significant as it will be the first time it is seen on a Defender – and it will identify all flagship Defender models in the future.”

De Defender OCTA ondergaat het aller zwaarste ontwikkelingsprogramma ooit in de historie van de Defender. Van sneeuw en ijs in Zweden tot de woestijn van Dubai, het asfalt van de Nürburgring en de rotsen van Moab.

Vooruitlopend op zijn onthulling later dit jaar zullen potentiële klanten worden uitgenodigd voor exclusieve voorproefjes, als onderdeel van een reeks Defender Elements-evenementen.

Geïnteresseerden kunnen bij ons hun interesse kenbaar maken voor de eerste onthulling van de Defender OCTA.

Bron: https://jlrnewsroom.media/nl-nl/defender-octa-een-nieuwe-high-performance-alleskunner/

Contact opnemen