Nieuws

Ontdek de Firmship Defender

12 februari 2024

We zijn trots om Firmship’s uitstekende interpretatie van de Defender op de markt te brengen.

Firmship is een scheepvaartbedrijf dat hyperduurzame privéjachten ontwerpt en bouwt die zijn ontdaan van alle franje en geïnspireerd zijn op iconische archetypen uit het verleden. Om ons DNA te benadrukken, ‘firmshippen’ we ook andere hyperduurzame producten van merken die dezelfde filosofie omarmen.

Defender op het water.
Je zou kunnen zeggen dat een Firmship-schip de Defender op het water is. Kunstenaar en ontwerper Job Smeets van Studio Job, die ontwerpt voor Firmship, kreeg de taak om deze nautische vertaling te creëren met het bestaande mooie ontwerp van de Defender, dat onder het creatieve leiderschap bij JLR werd geïntroduceerd door Professor Gerry McGovern OBE.

Ontdaan van alle franje.
De vierwielaandrijving is ontdaan van alle franje en herinnert ons aan het icoon dat het is geweest sinds de introductie op de Amsterdam Motor Show in 1948. Het is de no-nonsense duurzaamheid en levensduurzaamheid die hier de gelijkenis vormt, in combinatie met de gezamenlijke liefde voor archetypen die iconen zijn geworden.

Lak met een gevoel.
De Firmship Defender is gelakt met de sterkste en meest duurzame metalen lak die wereldwijd beschikbaar is. Het is de lak die normaal gesproken wordt gebruikt op bulldozers en metalen telefooncellen in de VS. Het geeft de Defender een tastbare oppervlaktetextuur. Als je de Firmship Defender aanraakt, voel je iets sterk maar stil. Lakkleur RAL 7035. Ook bekend als Lichtgrijs, is een specifieke tint binnen het RAL-kleurensysteem.

De wielen.
De wielen zijn Britse erfgoedwielen, deze wielen zijn de herziene versies van de originele wielen ontworpen en gebruikt door Land Rover die iconisch werden voor de Defender, opnieuw een ideologie die we delen van het herinterpreteren van de kwaliteiten uit het verleden op een manier die de technologieën van vandaag viert.

Interieur.
Het interieur van de Firmship Defender is de interpretatie van Job Smeets van een stevig 4-wielaandrijvingsinterieur. Het hele interieur is herzien, de buiten- en binnenkant zijn op elkaar afgestemd. De horizontale ribben in het bekledingsmateriaal doen denken aan die van vroege Defenders. ‘Firmshipped’, een toon in een toon! Lichtgrijs.

Wij nodigen u graag uit de auto te ontdekken bij ons in de showroom in Amsterdam.

Maak een afspraak